2 Aralık 2010 Perşembe
Çevirme Çorba (yoğurtlu çorba)
Çevirme Çorba ( yoğurtlu çorba)
*Kütahya yöresine aittir.
Genel de göz kararı yaptığım için tam ölçü vermeden tarif edicem.
*Süzme yoğurt bir çorba kasesi kadar ( bol yoğurtlu olursa çorbanında lezzeti artıyor)
* bir küçük çay bardağı yıkanmış pirinç
*2 çorba kaşığı un
* 1 adet yumurta
* Pirinç hariç diğer malzemeler çırpılarak karıştırılır.
*Pirinç de eklenir.
*Su ekleyerek koyu kıvamda olan çorbanın normal kıvamı sağlanır.
*Ocağa konan tencerenin başından ayrılmadan, sürekli ÇEVİREREK kaynama noktasına çıkana kadar karıştırılır.
*Fokurdamaya başlayınca ocak orta ısıya alınır ve pirinçler pişene kadar kaynatılır.
*pişen çorbaya tuz eklenir.
*tereyağ ve sıvıyağ karşımında kuru nane, toz biber yakmadan kavrulup çorbanın üstüne gezdirilir.
çok güzel görünüyor
YanıtlaSilen yakın zamanda denerim.
Elinize saglık
merhaba yeni tanıştım çok hoşuma gitti canım ççektii yutkundurduu şöyle bir :)) ellerinizee sağlıkk blogunuzz çok hoşuma gitti çok güzell paylaşımlarr
YanıtlaSilDeneyin haber verin gerçekten lezetli oluyor:))
YanıtlaSil