26 Ocak 2012 Perşembe
Elmalı Portakallı Tart
Tartın fırından çıkmış hali nefis olmuştu:))çok sıcakk
Elmalar tarçın ve toz şekerle piştiler. Bir adet, minik doğranmış portakal da eklendi.Derin donurucuda az kalmış vişneler de tartın içine kendilerini attılar:)
İÇ:
* 4 adet amasya elması ( 4-5 adet olasında sakınca yok bol elma bol lezzet)
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* 1 tane portakal elma soyar gibi beyazlarıyla soyulacak minik doğranıcak.
* varsa çekirdeksiz vişne 9-10 adet
* Bir tavada bunlar karıştırılarak pişirilir.
HAMUR:
* 75 gr terayağı (oda sıcaklığında)
* 1 adet yumurta
* 1,5 su bardağı un
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* 2 çorba kaşığı toz şeker
** Malzemeler eklenir. unu yavaş yavaş ekleyerek hamur yoğurulur.( hamur yumşak olmalıdır. un kıvama göre eklenir)
* Hazırlanan hamurun 2/3 alt taban için bölünür.
*Tezgaha nişasta serpilir , elle hamur açılır.
*Yağlanmış kalıba yayılır.
*Hazırlanan iç yayılarak hamurun üzerine dökülür.
* Diğer kalan hamurda nişasta serpimiş tezgahta elle açılır ve tartın üzeri kapatılıp kenarları parmak izi yapılarak kapatılır.
*170 C pişirilir.
* soğuyan tartın üsttüne pudra şekeri serpilir.
***NOT: Geçen gün yaptığım ıspanaklı kişin hamurundan bir parça kalmıştı. Buzdolabın da saklamıştım bu hamuru, rendeledim ve tartın üstüne serpiştirdim.Gördüğünüz tırıtıklar rendelenmiş hamurudur.
vayyyy.nefis olmuş canım.bakarken bile canım çekti.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım, bol meyveli harika görünüyor.
YanıtlaSilSevgiler..