Choux yada şuale hamuru
3 su bardağı su
Bir tencereye alınır kaynaması beklenir
75 gr margarin atılır
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Eklenir
450 gr un eklenir
Hızlıca karıştırılır hamur toplanmaya başlayınca olmuş demektir ocaktan alınır ve geniş bir kaba alınır soğuması saplanır
Vanilya eklenir
Ilınan hamura tek tek yumurta kırlımaya başlanır ve yoğurulur küçük ise 7 yumurta büyükse 5-6 yumurta kırılır
Her kırılan yumurtadan sonra yoğurulur
Hamur ele yapışan bir kıvamda olmalıdır
Şurup
1 lt su
6 su bardağı şeker (1.250gr)
Bir dilim limon
Şerbet kaynatılır soğumaya bırakılır
Hamur sıkma torbasına alnır
Soğuk sıvıyağa tulumba tatlısı sıkılır
Yine soğuk sıvıyağa hanım göbeği halka yapılarak yerleştirilir
Kabarmaları hesaba katılmalıdır yoksa tencere dolar
Kabarana kadar karıştırmamak lazım
Pişen tatlılar yağdan şerbete atılır iki dakika sonra servis tabağına alınır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder