30 Ağustos 2010 Pazartesi
Patatesli Karnıyarık
Kendini karnıyarık sanan patates bu:))
Karnıyarık yaparken artan için değerlenmesi için yaptım. Ayrıca bir arkadaşımın oğlu patlıcan sevmediğinden dolayı karnıyarık yaparken ona patatesten yaptığını söylemişti. İşte patlıcan sevmeyenlere karnıyarık içli patates :
Karnıyarık içi hazırlamak: kuru soğanlar ince kıyılır az zeytinyağın da çevrilir. kıyma eklenir.
Minik doğranmış domates, salça, ince kıyılmış, sivri biber, maydonoz, tuz, karabiber eklenerek hazırlanır.
patlıcanlar alacalı soyulur kızartılır, patateslerde soyulup ikiye bölünür ,içleri oyulup kızgınyağ da kızartılır.
içleri dodurulup az su eklenerek tencere de yada fırında pişirilir.
*ben bunda sarımsakta kulandım .
*patateslerin içi oyulunca, içinden çıkan patatesleri az miktarda sütte haşalayıp püre haline getirilebilir.
Etiketler:
yemekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
SUPER OLMUS ELLERINE SAGLIK
YanıtlaSilSEVGILER
Lavantacığım,
YanıtlaSilBen de patlıcan sevmeyen oğlum için senin yöntemini uygulardım. O nedenle bana hiç yabancı gelmedi bu karnıyarık.
Ben patlıcanla yapılanı tercih ederim ama bu hali de çok güzel.
Ellerine sağlık.
Sevgiler,
Ayy ne şirin olmuşlar öyle.Çok sevimli gözüktüler gözüme :) topik topik :) çok hoş olmuş bence,karnıyarığa alternatif olabilir..
YanıtlaSilçok güzel gözüküyor bende arada yaparım bu şekilde ,ellerine sağlık...
YanıtlaSilPatatesi bu hale getirmek tam bir usta işi!
YanıtlaSileline sağlık..
o kadar yazdığım yorum silindi gitti:(
YanıtlaSilbu karnıyarık çok güzel, benim de yapılacaklar listemde uzun süredir duruyor ancak kısmet olmadı halen:)
tavuklu beşamel soslu olarak yapacağım kısmetse:)
sizin sunum ve görünüm de çok güzel.
Ancak içten çıkan patatesleri nasıl değerlendireceğim onu düşünüyorum, belki bir fikir verirsiniz?
Daha haifif olacağını düşünüyorum. Patlıcan sevmeyenler için de bire bir.
YanıtlaSilellerinize sağlık değişik bir alternatif. çok güzel olmuş. hayırlı ramazanlar
YanıtlaSil