27 Ekim 2013 Pazar

Bruschetta





BRUSCHETTA
Yıllardır çeşitlendirerek zevkle çayın yanında yediğimiz ekmekler.
Özellikle bayat ekmeği en güzel değerlendirme yoludur.

* 4 dilim tam buğday ekmeği
*1-2 adet domates minik doğranmış
*beyaz peynir, tel peynir, kaşar peyniri (peynir tercihtir)
*Maydonoz, dereotu, taze nanen kıyılmış
* kuru kekik , kırmızı pul biber
* Sızma zaytin yağı ( ekmekler mis gibi kokmalıdır )

**-Domatesler minik doğranır. Kıyılmış yeşillikler , ezilmiş beyaz peynir eklenir.
*Ekmekler tepsiye dizilir Üzerlerine SIZMA ZEYTİN YAĞI  gezirilir
*hazırlanan harç kaşıkla paylaştırıp ekmeklerin üzerlerine yayılır
*Kaşar yada tel peynir minik şekilde serpiştirilir.
*Kekik ,pul biber serpilir
* Fırının ızgarası yakılır 160 c de yaklaşık 5 dak

4 yorum:

  1. Geçen dene çok yapıp kavanozlara konserve şekliyle koyup yapmıştır. Dediğiniz gibi kahvaltıda veya akşam üstü çayın yanında çok güzel oluyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık kahvaltı için pratik bir tarif
    sevgiler http://emekkafee.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. kesinlikle doğru , hepimiz severiz bu pratik lezzeti , ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Ben de çok severim bruschettayı ellerine sağlık tatlım.

    YanıtlaSil