İlkbahar türlüsü
Güveçde pişen yemeğin tadı bir farklı oluyor
1 adet patlıcan 1 adet kabak 1 tane köylü biberi biraz kırmızı salçalık biber( benim dondurucuda het zaman ince kıyılmış vardır)
1 baş kurusoğan
2 adet taze patates 3-4 dil taze sarımsak
5-6 tane kabuklu bezelye ayıklayıp eklenir
Kekik, tuz, karabiber
1 su bardağında 1 tatlı kaşığı salça eritilir üzerine gezdirilir
1 adet domates minik doğranmış
Güveç hazır sızma zeytin yağını da eklenir
Kısık ateşde pişirilir.
(Bir parça etli kemik vardı ben ilave ettim )
çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilayyy en sevdiğim yemeklerden bugün niyetliyim bakalım akşama ne yiyeceğim ..
YanıtlaSilBayilirim, rengarenk nefis bir yemek olmus...
YanıtlaSilEllerinize saglik...
Bloguma beklerim
www.cupcakekokulumutfak.blogspot.com
Sevgiler...