15 Nisan 2020 Çarşamba

Ev Fırınında Pide

Ev Fırınında Pide yapmak Evde yapılan pidenin yumuşacık olmasını istiyorsanız bir kaç noktaya dikkate etemlisiniz Eğer ekşi maya ile hamur hazırlandıysa bir gece önceden yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine şekil verip bir gece fırının için de mayalanması sağlanır sabah yumurta sarısını sütle çırpıp sürüp şekil verilir 1 kg un 500 ml ılık süt 100 ml ılık 1 adet yaş maya veya instant yani 1 paket toz maya 1 yemek kaşığı toz şeker 2 çay kaşığı tuz 8 yemek kaşığı zeytin yağı Hamur yoğurulur Kapalı bir kabana alınır ön mayasının gelmesi beklenir 45_50 dakika yaklaşık Hamurun mayası gelince yağlı kağıt serilmiş tepsiye Kepekli un yada tam buğday unu yada irmik un ne varsa elde serpilir Hamur ikiye bölünür yavaşça şekil verilir Tepside de mayası gelmesi beklenir Mayası gelen hamura şekil verilir Yumurta sarısı az sütle çırpılır elle şekil verilir 200 c sıcak fırına verilir 10 dak sonra 190 c düşürülür Başından ayrılmayın pide çabuk pişer Pidenin üzerine susam çörek otu anason serpebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder