9 Aralık 2020 Çarşamba

Elma Modelinde Çörekler

ELMA ÇÖREKLER ÖNCELİKLE İÇ MALZEMEYİ HAZIRLAYALIM 1 ELMA 1 HAVUÇ RENDESİ 1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN 1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER 2 YEMEK KAŞIĞI KURU ÜZÜM 2 YEMEK KAŞIĞI ÇEKİLMİŞ CEVİZ YADA FINDIK HAMUR HAMURU HAZIRLAYIP BUZDOLABINDA İKİ GÜN BEKLETEBİLİRSİNİZ STREÇE SARIN BUZDOLABINA KAKDIRIN KULLANACAĞINIZ ZAMAN 1_2 saat ÖNCE ÇIKARTIP ODA ISISINA GETİRİN HAMUR YOĞRULUR DİNKENEMYE BIRAKILIR 30 DAKİKA 250_300 gr un 3 _3,5 SU BARDAĞI KADAR 2 YUMURTA 80 GR TEREYAĞI 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ 1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER 1 ÇAY KAŞIĞI TOZ MAYA 2_3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI HAZIR OLAN HAMURDAN CEV!ZDEN AZ BÜYÜK KOPARTILARAK BEZELER HAZIRLANIR HER BEZE AVUÇ İÇİNDE AÇILIR İÇ MALZEMDEN KONUR YUVARLAK ŞEKİL VERİLİR TART KALIBINA YERLEŞTİRİLİR ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR VE BİRER MİNİK TARÇIN ÇUBUĞU BATIRILIR Kİ ELMANIN SAPI ŞEKLİNDE TART KALIBINDA MAYALBAMASI BEKLENİR MAYASI GELEN ÇÖREKLER 175 C DE PİŞİRLİR PİŞEN ÇÖREKLERE YAPRAK TAKILIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder