6 Ocak 2014 Pazartesi

Karamelli Çikolata Masalı








** Öncelikle karemel yapılır buzdolabında saklanır.
Karamel nasıl yapılır tarif burada daha önce eklemiştim.


** 200 gr çikolata bitter
** Benmari usulünde eritilir.( sıcak su dolu kaynayan bir tencereye ısıya dayanıklı bir başka kap oturtulur çikolatalar içine konur erimesi sağlanır)

* Silikon kalıp fırça
* Eriyen çikolatalar bir kat silkon kalıba sürülür.10-15 dak buzdolabında bekletilir.
*Çıkartılıp ikinci kat çikolata sürülür tekrar buzdolabına konur

İç malzemenin yapımı:

* Truff hazırlar gibi iç hazırlık başlar
* 200 ml 1 kutu kremadan yapılan karamel
*1 paket Eti burçak veya Eti kakaolu bisküvi yada büyükçe bir kase kek
* Bu üç çeşitten birini tercih ediniz ( ben evde kek vardı onu kullandım)
*200 ml labne peynir
* 1/ 2 çay  bardağı pudra şekeri
*portakal veya kiraz şekerlemesi

**Malzemeler bir kapta mikserle karıştırılır.
*Donmuş çikolata kalıplarına spatula ile doldurulur.
* Kalan çikolatayla üstleri kapatılır.
* 1 saat dolapta bekletilir
* Silikon kalıptan çıkartılır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder