6 Ocak 2014 Pazartesi
Karamelli Çikolata Masalı
** Öncelikle karemel yapılır buzdolabında saklanır.
Karamel nasıl yapılır tarif burada daha önce eklemiştim.
** 200 gr çikolata bitter
** Benmari usulünde eritilir.( sıcak su dolu kaynayan bir tencereye ısıya dayanıklı bir başka kap oturtulur çikolatalar içine konur erimesi sağlanır)
* Silikon kalıp fırça
* Eriyen çikolatalar bir kat silkon kalıba sürülür.10-15 dak buzdolabında bekletilir.
*Çıkartılıp ikinci kat çikolata sürülür tekrar buzdolabına konur
İç malzemenin yapımı:
* Truff hazırlar gibi iç hazırlık başlar
* 200 ml 1 kutu kremadan yapılan karamel
*1 paket Eti burçak veya Eti kakaolu bisküvi yada büyükçe bir kase kek
* Bu üç çeşitten birini tercih ediniz ( ben evde kek vardı onu kullandım)
*200 ml labne peynir
* 1/ 2 çay bardağı pudra şekeri
*portakal veya kiraz şekerlemesi
**Malzemeler bir kapta mikserle karıştırılır.
*Donmuş çikolata kalıplarına spatula ile doldurulur.
* Kalan çikolatayla üstleri kapatılır.
* 1 saat dolapta bekletilir
* Silikon kalıptan çıkartılır.
Etiketler:
karamel
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder