Biscotti uzun süre dayanıklı kurabiye çeşididir
Biscotti İtalyancada iki kere pişirme anlamına gelmektedir
Önce baton ekmek gibi hamuru pişirip daha sonra ince dilimleyip tekrar pişirmektir
İkinci aşama kurabiyede ki suyu uçurup uzun süre dayanması sağlanmaktadır
Kuru meyveler ve kuru yemişler keskin bir bıçakla ince kıyılır
Hamur hazırlanır tezgah hafif unlanır
Hamur ikiye bölünür uzun baton şekli verilir 30 cm boyunda 4 cm eninde
Be pişirilir soğuması için 25-30 dak beklenir
Dilimlenen biscottiler furın teline dizilir
130 c de gevrek olana kadar tutulur
Malzemeler
1. Ceviz badem fındık kuru üzüm gün kurusu kayısı kurutulmuş meyve yada öeyve şekerlemeleri suyu süzülmüş olmalı
Bir tahtanın üzerin de keskin bıçakla kıyılır
2. 420 gr un (1 su bard un=120 gr )
3 . 50 gr tereyağ
4. 1 su bardağı toz şeker
5. 4 yumurta orta boy
6. 1 paket kabartma tozu
7. Vanilya özütü 1 tatlı kaşığı
8. 1/2 çay kaşığı tuz
Yapılışı
1. Tereyağ şeker çırpılrı
2. Yumurtalar teker teker kırılır eklenir
3. Un kabartma tozu tuz karışımı eklenir
4. Kuru yemişler ve kuru meyveler eklenir
5. Hamur tezgah alınır iki parçaya bölünür
6. 30 cm batonlar yapılır
7. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınır
8. 170 c de pişirilir
9. Pişen rulolar tele alnır 25-30 dak soğuması beklenir
10 Keskin bir bıçakla 1,5 cm enliğinde iki darbede dağıtmadan kesilir
11. Fırın teline dizilir
12. 130 C de gevrek hale gelene kadar tutulur
Ağzı kapalı bir kapta 1 hafta 10 gün tazeliğini korur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder