15 Ocak 2017 Pazar

Biscotti BademliFındıklı

Kuru meyveli badem ceviz fındık kayısı kuru üzüm her çeşit kuru meyve ve kuru yemişle yapılan İtalyan Kurabiyesi Biscotti 


Biscotti uzun süre dayanıklı kurabiye çeşididir
Biscotti İtalyancada iki kere pişirme anlamına gelmektedir 
Önce baton ekmek gibi hamuru pişirip daha sonra ince dilimleyip tekrar pişirmektir 
İkinci aşama kurabiyede ki suyu uçurup uzun süre dayanması sağlanmaktadır 


Kuru meyveler ve kuru yemişler keskin bir bıçakla ince kıyılır 


Hamur hazırlanır tezgah hafif unlanır 

 
Hamur ikiye bölünür uzun baton şekli verilir 30 cm boyunda 4 cm eninde 


Be pişirilir soğuması için 25-30 dak beklenir 



Dilimlenen biscottiler furın teline dizilir 
130 c de gevrek olana kadar tutulur 



Malzemeler 

1. Ceviz badem fındık kuru üzüm gün kurusu kayısı kurutulmuş meyve yada öeyve şekerlemeleri suyu süzülmüş olmalı 
Bir tahtanın üzerin de keskin bıçakla kıyılır 

2. 420 gr un (1 su bard un=120 gr )
3 . 50 gr tereyağ 
4. 1 su bardağı toz şeker
5. 4 yumurta orta boy 
6. 1 paket kabartma tozu
7. Vanilya özütü 1 tatlı kaşığı 
8. 1/2 çay kaşığı tuz 

Yapılışı 

1. Tereyağ şeker çırpılrı 
2. Yumurtalar teker teker kırılır eklenir 
3. Un kabartma tozu tuz karışımı eklenir
4. Kuru yemişler ve kuru meyveler eklenir 
5. Hamur tezgah alınır iki parçaya bölünür 
6. 30 cm batonlar yapılır
7. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınır
8. 170 c de pişirilir 
9. Pişen rulolar tele alnır 25-30 dak soğuması beklenir 
10 Keskin bir bıçakla 1,5 cm enliğinde iki darbede dağıtmadan kesilir 
11. Fırın teline dizilir 
12. 130 C de gevrek hale gelene kadar tutulur 


Ağzı kapalı bir kapta 1 hafta 10 gün tazeliğini korur 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder