Watruschki nasıl yapılır?
Hamur Malzemeleri
200 ml ılık süt
1 paket instant maya
60 gr toz şeker
70 gr erimiş tereyağ
1 adet yumurta
1tutam tuz
450 gr un
10-12 adet kuru kayısı bir kasede suda beklemeye alınır
Hamurun mayalanması
Yumurta tereyağ karıştırılır
Süt maya tus şeker bir kaseye alınır karıştırılır bütün malzemeler eklenir
Hamur yoğurulur 1 saat mayalanmaya bırakılır
Bu esnada krema hazırlanır buzdolbında saklanır
Cheese cream Peynirli Kreması
100 ml süt kreması
150 gr labne
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 vanilya
4 yemek kaşığı un
Çatalla çırpılır pürüsüz hale gelir
Hamur un serpilmiş tezgahta rulo haline getirilir
12 bezeye bölünür
Yağlıkağıt serilmiş tepsiye bezeler konur
Bir çay bardağı yardımıyla çanak şekline getirilir
Çanaklara krema paylaştırılır
Kayısılar konur
20-30 dak tepsi mayası bekletilir
Kenarlarına yumurta sarısı sürülür
160-170 c de 20-25 dak pişirilir
Ilınan çöreklerin üzerine pudra şekeri serpilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder