8 Şubat 2017 Çarşamba

Mini Cheesecake

Cheesecake nasıl yapılır diye merak edip araştırıken benim bu güzel mini cheesecakelerimle karşılaşmanız ve enfes lezzete ulşamanızı sağlayacak
Cheesecake le tanışmam 2005 oldu Amerika ya gitmiştim 2005 de hem ilk blogum olan " Ferhanca" yı açmış yemek bloggu yazmaya başlamış hem de tam yerinde Chicago da Cheesecake Factory ile tanışmıştım
Cheesecake Factory, cheesecakes leriyle ünlü olduğu kadar yemekleride güzel 
Yemek öncesi gelen çikolatalı tam buğdaylı mini ekmekler ve tereyağ tam bana göre :) 
Cheesecake seçimine gelince çeşitler içinde seçmek çok güç sanki hepsinden birer çatal alıp tatmak istermişsiniz gibi oluyor insan :) 


2016 da Stlouis Cheesecake Factory den fotolarda eklemek istedim hiç olmazsa çeşit hakkında ne kadar haklı olduğum belli olsun. 

Ben yine her zaman ki gibi limonludan kullandım hakkımı 
Şimdi gelelim benim mini cheesecakelerime 
Komşumun misafirlerine yapmış olduğum  miniler çok beğenilmiş ve çok mutlu oldum


Cheesecake sevdamı 2016 İstanbul Cake Show pasta yarışmasına katılıp altın birincilik almakla taçlandırdım haklı olarak mutluyum:) 


Her zaman kelepçeli kalıpta yapatığım cheesecake bu sefer mini yapmaya karar verdim sunum ve porsüyonluk oluşu seviliyor 
Ayrıca pişirme bekleme süresi daha kısa sürüyor Hacim küçüldüğü için daha çabuk sonuça ulaşılıyor 


20-24 adet minik silikon kalıp gerekli 

*2 adet Torku tam buğday bisküvi 
Merdane veya rondoyla un haline getirilir 
* 70 gr tereyağ eklenir 
* karışımdan dolu birer yemek kaşığı her bir kalıba konur ve bastırılır 
* kalıplar buzluğakaldırılır


Ben her bir silikon kalıbı 12 lik cupcake kalıbına oturtuyorum 

* 500 gr labne kağıt havluyla suyu çektirilmiş 
*180  gr krem beyaz peynir 
* 1 su bardağı şeker 
* 2 tatlı kaşığı nişasta 
* 2 tatlı kaşığı un
* 200 ml bir kutu krema 
* 3 yumurta
* limon kabuğu rendesi bir tutam 
* vanilya 


Malzemeler sırasıyla eklenerek karışım hazırlanır 
*** yumurtalar tek tek kırılarak eklenir 

* Buzluktan kalıplar çıkartılır 
* Her bir kalıba cheese li karışı paylaştırılır 
* 150 c 40-45 dak pişirilir 
* piştiğini anlamak için keklerin üzerine parmanığızla dokunun eliniz yapışmıyorsa oldu demektir 

Limon sos 
2 limon suyu sıkılır bir au bardağına konır üzeri de  su eklenerek tamamlanır 
3 yemek kaşığı şeker 
2  tatlı kaşığı mısır nişastası 
Hepsi karıştırarak pişirilir 

Portakal sos da aynı şekilde iki ğortakal sıkılır 
Çilek sos 4-5 adet çilek doğranır bir su bardağına 1,5 tatlı kaşığı nişasta eklenir karıştırarak pişirilir 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder