1661 yılında Şef Madeleine Paulmier tarafından Kardinal Paul de Gandi nin yakın arkadaşı Longueville düşesi için hazırlanmış çok sükse yapmış zamanla
" Commercy Madlen"
Adıyla anılmıştır
Orjinali istiridye şeklindedir
Lavantalı limonlu çikolatalı vişneli çeşitlerid e yapılabilir
Bu kısa tarihçesinden sonra 1661 de yapıldıysa ben hava da kara da yaparım dedim :)
Kimine göre çörek kimşne göre kek
Bence harika dokusuyla nefis bir lezzet
Çayın kahvenin yanında harika gider
Kalıbımı Amerika'dan aldım Amazondan
Lavantalı tereyağ yapmak için
160 gr tereyağ
7-8 kaşık lavanta
Tereyağ ısıtılır lavantalar içine atılır 30 dak bekletilir
Teş süzgeçten geçirilir
Lavantalar yağı emdiği için yağ 100 gr kadar kalmıştır
Madlen kek
Malzemeler
100 gr un
3 gr kabartma tozu
100 gr erimiş tereyağ
2 yumurta
120 gr pudra şekeri
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Yapılışı
Yumurta ile şeker 5 dak beyaz köpük olana kadar çırpılır
Un kabartma tozu elenir ve eklenir
Son olarak erimiş tereyağ eklenir
4 saat en az buzdolabında veya 1 gün bekletilir
Madlen kalıp yağlanır unlanır buzdolabında bekletilir 10 dak
2/3 olacak şekilde kalıplara hamur paylaştırılır
Hamuru iki tatlı kaşığı ile paylaştırılır
Fırın 240 c ısıtılır 220 c düşürülür
7-8 dak
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder