Sonbahar meyveleriyle yapabilceğiniz enfes bir tart
Erik armut elma da kullanabilirsiniz
Malzemeler
Tart Hamuru
* 150 gr tereyağ veya margarin
* 2 su barda un
* vanilya
* 1 yumurta
*** Hamurda 1 çay bar şeker ve 2 yemek kaş yoğurt var ben kullanmadım çünkü
Kıtır bir tart hamuru istiyorum yoğrut hamura yumşaklık verdiği için kullanmadım
Hazılanan hamur yağlanmış tabanına yağlı kağıt serilmiş kenarları iyice yağlanmış tart kalıbına serilir ve buzdolabına konur
*4 su bardağı süt
* 2 paket vanilyalı pudingle pişirilir
Soğumaya bırakılır
Sıra geldi meyvelere
Ben şeftali kullandım poşeleme yöntemiyle şeftalileri hazırladım
Sert şeftali seçmenizde fayda var
Bir tencereye şeftaliler dizilir üzerini geçince kadar su eklenir
Bir çubuk tarçın 2-3 karanfil 1-2 dilim limon eklenir
Her şeftaliye yaklaşık 1 tepeleme yemek kaşığı şeker eklenir
Kısık ateşte kaynamadan pişirilir
Pişen şeftaliler telin üstüne alınır süzdürülür
Kabukları soyulur dilimlenir
***Şeftalileri pişirdiğimiz suyu bir kaba koyup buzlukta donurulunca sorbe olur
Tart hamuru buzdolabından alınır içine puding doldurulur
Şeftali dilimleri sıralanır
180 c ısınmış fırına verilir 170 c de 35-40 dak pişirilir
Dinlendirilen tart servis edilir
*Karadutlarlada süsledim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder