Porsüyonluk kekleri çok seviyorum yemesi taşıması çok kolay
Şimdi Amerikan usulü bir kek tarifi vericem
Temel malzmelere uyarak içine koyacağınız çeşitlendirmeler size kalmış
Kuru üzüm ceviz fındık fıstık gibi
12 adet
30-35 dakika
Malzemeler
*. 3 su bardağı un
* 1/2 su barda kakao
* 1 çay bar damla çikolata
* 1 parça çikolata bıçakla inceltilmiş
*. 1,5 paket kabartma tozu
*. Vanilya
* Bir tutam tuz
* Bütün malzmeler bir kapta elenir
* Kalıplara cupcake kağıtları dizilir
* 150 gr tereyağ
*. 1+ 1/4 su bardağı şeker
*
Tereyağ ve şeker miksere alınır çırpmaya başlanır
* Krema haline gelen yağ ve şekere
* Rendelenmiş portakal kabuğu eklenir
* 3 adet yumurta birer birer eklenir
* Çırpmaya devam ederken unlu karışım eklenir
* Merak etmeyin hamurun katılığını
* 1 su bardağı süt eklenir
* 100 gr damla çikolata eklenir hamur hazırdır
Hamur iki kaşık yardımıyla kağıtlara paylaştırılır
Fırın önce 175 C de ısıtılır
15 dak sonra 160 C de ilk 20 dakika kapak açılmadan pişirilir
Yaklaşık 30-35 dak
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder