30 Eylül 2017 Cumartesi

Kayseri Halkası

Mayalı Kayseri Halkası 

Malzemeler

1 yumurta
1 su bardağı ılık süt 
1 su bardağı ılık su 
1 kibrit kutusu kadar 1/3 yaş maya 
250 gr margarin 
1/2 çay bard zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı tahin 
2 küp kesme şeker 
Tuz 1 tatlı kaşığı 
Un 


Öncelikle 
Yağ eritilir tahin süt eklenir bir kenarda bekler 

Diğer yanda ılık suda maya 2 küp şeker eritilir 
Un yavaş yavaş eklenerek haifi ele yapışan bir hamur yapılır tuzda eklenir 

Üzeri kapatılır 30 dak mayanlamaya bırakılır 



Hamurun mayası gelince tahinli yağlı karışımı ekleyerek yoğurmaya başlanır hamur kendini toplar eğer çok yayıldıysa hafif un serpiniz 
 Hamurdan halkalar veya uzun çubuklar yapılır yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir 

Yumurta sürülür susam serpilir 
180 c de pişirilir 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder