14 Kasım 2019 Perşembe
Pastane Usulü Supangle
Supangle
Çikolata sevenler güzel bir supangle bulunca oraya müdavim olurlar
Her gittiğinde de ayrı lezzeti ararlar bulamayınca hayal kırıklığına uğrarlar
Şimdi yazacağım tarifte tüm püf noktaları var Ev Usulü Supangle bir yapan tekrar yapacak
Misafirler çocuklar çok beğenecekler
Malzemeler
1 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
1 dolu yemek kaşığı nişasta
2 dolu tepeleme yemek kaşığı un
2 dolu yemek kaşığı kakao
1 portakal kabuğu ince rendesi
60x2 çikolata tercihan bitter
1 lt süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı buz gibi soğuk su
Şimdi Yapım aşamasına geçelim
Bir tencereye un nişasta ve kakaoyu eleyelim
1 yumurta sarısını ekleyelim tel çırpıcı ile karıştıralım ocağa alalım sütü ekleyelim şekeride ekleyelim
Karıştırarak pişirelim kayanmaya başlayınca 3_/ 4 dakika sonra çikolataları ekleyelim tereyağı ekleyelim ve tende portakal kabuklarını ekleyelim
Hempis homojen bir kıvam alınca soğuk suyu ekleyip ocağı kapatalım
Supangle miz servise hazır
Kuplara pay edelim
Hamiş:Kıvam neden bu kadar akıcı?Durdukça dinlendikçe Suapngle kıvam alacaktır
Oda ısısna gelince iyice soğu ca üzerlerine streç kapatıp buzdolabına kaldırılmalıdır
Neden soğuk su kullanıyoruz : ? Soğuk su parlaklık veriyor kıvam ayarlıyor ve kakaoyu dengeliyor
Etiketler:
sütlü tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder