26 Kasım 2019 Salı
Kabak Püreli Paskalya
Kabak Püreli Paskalya
Bu nefis paskalyayı yapılış aşamalarının fotolarıyla ekliyorum
Tüm detaylarını yazacağım
Paskalya yapmayan kalmasın
Paskalya çocukluk anılarımıza götüren mahlep kokusu ile koku hafızamızı çalıştıran en muhteşem çöreklendendir
Paskalya tarifi
Kabaklı Paskalya nasıl yapılır
* 300 gr bal kabağı bir dilim kadar
* 1/2 çay bardağı kadar suda haşlanır ezilir
* 100 gr tereyağı
* 20 gr yaş maya
( yaş maya paketleri 42 gr yarusı 21 gr ) veya 1 paket toz maya
* 3 yumurta 1 sarı ayır üstüne sürmek için
* 500 gr un
* 1 tatlı kaşığı silme mahlep
* Bir fiske tuz
*75 gr toz şeker
*** Kabak püresinin içine ılık olunca yaş maya atılır varsa tezgah üstü mikser yoksa elinizle yoğurun
*** Şeker yağ eklenir yoğurulur
*** yumurtalar un mahlep eklenir homojen bir hamur olana kadar yoğurulur pürüzsüz bir hamur elde edilir
*** 1. Mayalanma Bir kaba konulur üzeri örtülür mayalanmaya bırakılır 20_25 dak göznüzlede göreceksiniz kabardığını
*** Mayası gelen hamur yavaşça rulo yapılır 3 parça yacaksanız önce 3 bölün hamuru sonra her hamuru tekrara 3 er paraçaya
bölünür
Her üç parça hamur rulo yapılır fazla ezilmeden ve saç örgüsü örülür
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir
*** 2. Mayalanma başlar tepsi mayası
Üzerine mutfak havlusu örtülür mayalanmaya bırakılır 15_20 dak mayasının geldiği görülür
Üzerlerine yumurta sarısı sürülür
Kıyılmış badem serpilir
*** 180 C de fırına verilir
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder