28 Aralık 2019 Cumartesi
Turunçgilli Kremalı Tatlı
Portakal Mandalina Limon hepsi de birbirinden güzel aromalarıyla içimizi açar
Nefis bir krema tarifi verceğim
Üzerine de karışık meyve sulu ile yapılan pelte
KREMA 1 lt süt
4 yemek kaşığı un
1 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı sakız reçeli
Veya 1—2 tane damla sakızı
200 gr tuzsuz krem peynir veya labne
Süt yumurta un şeker tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişirilir
Sakız reçeli eklenir
krema ara ara karıştırılarak yada mikserle çırpılarak ılıtılır
En son labne eklenir mikserle pürüzsüz bir hal alana kadar çırpılır
1,5 su bardağı karışık turunçgil suyu sıkılır
3—4 yemek kaşığı şeker eklenir
24 adet kedili dili bisküvi
Bisküviler bu hazıalanan sos batırılır bir cam kaba dizilir
Üzerine krema dökülür bir kat daha kedili dili döşenir krema dökülür
Şimdi üzerine pelte yapmakta sıra
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
3 çorba kaşığı silme buğday nişastası
1,5 çay bardağı turunçgil suyu
Hepsi karıştırılarak pişirilir
Kıvam alınca 1 dolu tatlı kaşığı eklenir
Hazırlanan bu pelteyi kremanın üzerine dökülür
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder