28 Ekim 2010 Perşembe
Soslu Muska Böreği
3 adet patlıcan közlenir soyulup temizlenir.
Minik şekil de tahtada kıyılır.
3 adete yufka alınır. boylamasına kesilir. Bu böreğin büyüklüğünün ne kadar olmasını istediğinize bağlıdır, uzun şeritler halin de olucak yufkalar. kenarları ayrıca ayrılıp börek içinde kulanılabilir.
Ben bu börek için 7 cm enin de şeritler kestim ,daha küçük keserseniz minik muskalar yapabilirsiniz.özellikle kızartmak isteyenler minik yapmalı 4 cm kadar olmalı şeritler.
Bir parça kaşar rendelenir.
yufkalara fırça yardımıyla sıvıyağ sürülür.
Şeritlerin başına közlenmiş patlıcan ve kaşar konulur ve muska şeklin de sarılır.(musak sarmayı fotoğraflı ekleyeceğim)
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye muskaların yüzlerine de sıvıyağ sürerek dizilir.
180 c de kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkan böreklerin üzerine sos dökülür.
Ben süzme yoğurtla ikram ettim.(kendim süzme yoğurdu sevdiğim için:)) lezzeti daha da güzel oldu.
SOS:
3 adet domates rendesi
1 çorba kaşığı domates salçası
1/2 kaşık biber salçası
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 diş dövülmüş sarımsak (öncelikle yağda kavrulacak)
2 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı fesleğen
Sarımsaklar yağda çevrilip diğer malzemeler eklenir, pişirilir.
Etiketler:
börekler hamurişleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
hımm nefis
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler
Çok lezzetli olduğu görüntüden belli.
YanıtlaSilelinize sağlık.