Aşamaları olan yoğun lezzetli pastaya benzer bir tart
1) Taban : 150 gr tereyağ
1/2 su bardağı pudra şekeri
2su bardağı un
2 yumurta sarısı
1 kahve fincanı kakao
Hamur yoğurulur buzdolabında 15-20 dak dinlendirilir
Kelepçeli kalıba yaplı kapıt serilir hamur açılır kenarlarınada serilir 160 c 20 pişirilir
Tart kalıbına serilen hamurun içine yaplı kağıt serilir bakliyat konur ağırlık yapsın diye pişirilir
2:) 2 dilim soyulmuş dilimlenmiş bal kabağı
2 adet karanfil
1 tarçın çubukla haşlanır ezilir
İçine 1 portakal kabuğu rendesi eklenir
Kabaklar haşlanır ezilir
3:) 60 gr tereyağ 1,5 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt 1/2 su barda şeker
2 portakal kabuğu rendesi
1 tutam tuz
Krema kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirilir
Ocaktan al iki yumurta sarısını ekle hızlıca çırp kabak püresi ve portakal kabuğu rendesini ekle
4:) Kabak püresiyle krema karışır ve pişen soğuyan tart kalıbına dökülür yani ikinci kat
5:) üçüncü kat için
2 yumurta 1/2 su bardağı pudra şekeri çırpılır 1 çay bardağı zeytin yağı 1 kahve fincanı kakao 3 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı karbonat
Hazırlanan hamur tartın üçüncü katına dökülür
Tart fırına sürülür
180 c de 40 -45 dakika
İyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarmak gerek üstüne pudra şekeri serpilir ben serpmedim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder