24 Kasım 2016 Perşembe

Balkabaklı Çikolatalı Tart



Tarif Aydan Üstkanat tan uygulanmıştır

Aşamaları olan yoğun lezzetli pastaya benzer bir tart 



1) Taban : 150 gr tereyağ 
                 1/2 su bardağı pudra şekeri
                  2su bardağı un
                  2 yumurta sarısı
                   1 kahve fincanı kakao 
Hamur yoğurulur buzdolabında 15-20 dak dinlendirilir
Kelepçeli kalıba yaplı kapıt serilir hamur açılır kenarlarınada serilir 160 c 20 pişirilir



   
Tart kalıbına serilen hamurun içine yaplı kağıt serilir bakliyat konur ağırlık yapsın diye pişirilir

2:) 2 dilim soyulmuş dilimlenmiş bal kabağı 
2 adet karanfil 
1 tarçın çubukla haşlanır ezilir 
İçine 1 portakal kabuğu rendesi eklenir 





Kabaklar haşlanır ezilir 

3:) 60 gr tereyağ 1,5 yemek kaşığı un 
1 su bardağı süt 1/2 su barda şeker 
2 portakal kabuğu rendesi 
1 tutam tuz
Krema kıvama gelinceye kadar karıştırarak  pişirilir

Ocaktan al iki yumurta sarısını ekle hızlıca çırp kabak püresi ve portakal kabuğu rendesini ekle 



 4:) Kabak püresiyle krema karışır ve pişen soğuyan tart kalıbına dökülür yani ikinci kat 

5:) üçüncü kat için 

2 yumurta 1/2 su bardağı pudra şekeri çırpılır  1 çay bardağı zeytin yağı 1 kahve fincanı kakao 3 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı karbonat
Hazırlanan hamur tartın üçüncü katına dökülür 




Tart fırına sürülür 
180 c de 40 -45 dakika 

İyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarmak gerek üstüne pudra şekeri serpilir ben serpmedim 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder