Elmalı kayısılı baton kek:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
tarçın, 1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı meyve kurusu
1,5 su bardağı un ( kıvamına göre biraz daha eklenebilir)
sırasıyla çırpılan malzeme yağlanmış ve tabanıına yağlı kağıt serilmiş buton kalıba dökülür.
üzerine dilimlenmiş elmeler ve kıyılmış kayısılar konur.
180 c de pişilir.
*kaysıları hamura sokmak gerek dışarı da kalan kayısılar yanıyor:(
Mmm çok hoş görünüyor.. :)
YanıtlaSilKayısı çok narin herhalde o yüzden yandı.. meyveli ve hoş bir kek olmuş,ellerine sağlık..
YanıtlaSilEllerinize saglik. Meyve bir tazelik, ferahlik katmisdir. Sevgiler...
YanıtlaSil