Derindondurucuya sebze koymanın mevsimi çoktan başladı.İlk olarak meyvelerden vişne aldı yerini. Barbunya, bezelye, asma yaprağı, kızılcık hepsinden yeter miktarda istif ediyorum dolabıma:)
1_ Alınan bamyalar yıkanır
2_ Süzgece alınan bamyalrın üzerien bol limon sıkılır ve süzülmesi beklenir,
3_Mutfak havlusuna bamyalar serilip ,kurulanır,
4_Kuruyan bamyalar ayıklanır ( bamyalrın başları,huni şeklinde yavaşça kesilir)
5_ Temiz buzdolabı poşetleri hazılanır.
6_ Domateslerin kabukları soyulup minik doğranır.süzgeçte suyu süzdürülür.
7_ Poşetlerin diplerine domatesler paylaştırılır.
8_ Bamyalar bir kase ölçü alnırak poşetlere paylaştırılır.
9_ ağızları bağlan poşetler deepfreeze gitmey hazır olmuşlardır.
*kesinlikle deepfreeeze konulan yiyeceklere tuz eklenmez.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder