15 Eylül 2010 Çarşamba

Mahlepli Kareler


 Mahlepli Kareler:

                           125 gr tereyağı
                             1 çay bardağı sıvıyağ
                            1 çay bardağı yoğurt
                            2 yumurta sarısı
                            1 tatlı kaşığı mahlep
                             1 tatlı kaşığı tuz
                             1 çorba kaşığı elma sirkesi
                              1 paket kabartma tozu
                             3,5 bardağ un

           Üstü için: 2 yumurta akı
                           çörek otu, susam, kekik, haşhaş tohumu

            

   Hamur yumşak şekilde yoğurulur.
  Hazırlanan hamur bir gece buzdolabında bekletirlir.
  
    Hamur açılır dikdörtgen şekli verilir.  üzerine ymurta akı sürülüp susam, çörek otu,haşhaş tohumu ,kekik gibi malzemeler serpilir.
  180 c de sıcak fırın da pişirilir:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder