15 Eylül 2010 Çarşamba
Mahlepli Kareler
Mahlepli Kareler:
125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
3,5 bardağ un
Üstü için: 2 yumurta akı
çörek otu, susam, kekik, haşhaş tohumu
Hamur yumşak şekilde yoğurulur.
Hazırlanan hamur bir gece buzdolabında bekletirlir.
Hamur açılır dikdörtgen şekli verilir. üzerine ymurta akı sürülüp susam, çörek otu,haşhaş tohumu ,kekik gibi malzemeler serpilir.
180 c de sıcak fırın da pişirilir:
Etiketler:
tuzlular
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder