Her reçeti oynadığım gibi bunu da kendimce yapmaya başladım
İnstagram da "ver coşkuyu" arkadaş gurubumuz da Hatibon.blogspot.com Hatibon Hatice nin galette çeşitleri yapmasıyla bizlerde coştuk meyveler şenlendi dahası da var sebzeli yapmaya başladık incitadında.blogspot.com İnci nin yaptığı nefis Sebzeli mozarelli peynirli galettesini görmelisiniz
Yakında ben de yaparım instagram da paylaşım harika
Şeftalili galette
120 gr soğuk tereyağ
180 gr un ( klasik sı bardağı 110-120 gr un alıyor )
1-2 yemek kaşığı toz şeker ( hamurda şeker oranını kendi danak tdına göre ekleyin)
3 yemek kaşığı soğuk su
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1/2 çay kaşığı tuz
2-3 adet şeftali ben sert şeftalilerden seçtim fazla sulanmaz
1 yemek kaşığı nişasta
Tereyağ yoğurma kabına alınır
Kuru malzemeler yavaş yavaş eklenir
Soğuk su ve sirke kaşık kaşık eklenir
Hamuru sıkınca dağılmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurulur
soğuk su hamurun bu kıvama gelmesine kadar eklenir kontrolü olmalıdır
Bu işlemi varsa tezgah mikseri yada el mikseriylede yapabilirsiniz
Hamur streçe sarılı buzdolabında 1 saat dinlenir
Yağlı kağıt üzeri hafif unlanır ve hamur açılır
Üzerine nişasta serpilir meyvelerin suyu hamura geçmesin kıtır pişmesi sağlansın diye
Dilimlenmiş şeftaliler dizilir
Ortasına çekirdeği çıkarılmış vişne konur
Vişneleri ayçiçeğine benzettiğim için kullandım
Üzerine toz şeker serpilir
180 c de 25-30 dak pişirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder