29 Mart 2014 Cumartesi

Asma Pidesi
















***  ASMA PİDESİ
 Piriştina'dan Balkanlar'dan bir yemek. Pide deniliyorsa da aslında mısır unlu çörek. Sabah kahvaltı da asma yapraklarının mayhoşluğuyla buluşan bir lezzet.

* Bu ölçü yaklaşık 5 tava
* Asma yaprağı bildiğimiz dolmalık üzüm yaprağı
* Tavayı çevireceğiniz kapağı sıvı yağla yağlayınız.
* Mısır unu kavrulmuş veya çiğ nasıl seviyorsanız kullanabilirsiniz
* Her iki unda olur


***
* Asma yaprağı
* 10 yemek kaşığı yoğurt
* 2 yumurta
* 1,5 su bardağı mısır unu
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 paket kabartma tozu

*** 2 orta boy kuru soğan minik doğranır 1 çay kaşığı tuz eklenir, 1 çay bardağı sıvı yağda kavurulur

***
Bütün malzemeler bir kasede karıştırlır,
Kavrulmuş soğanda eklenir.

** Tava sıvı yağla yağlanır
Asma yapraklarının  sapları kopartılır, parlak kısmı tavanın tabanına gelecek şekilde  serilir.
* Bir ince kat karışımdan kaşıkla yayılır
* Mısır unlu  hamurun üstü  asma yapraklarıyla kapatılır
* Ocak da pişirilir.
*Önce bir yüzü sonra çevrilir diğer yüzü pişirilir.



3 yorum:

  1. Değişik bir tat olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar orjinal bir tarif olmuş..Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. merhaba
    bu yoresel bir lezzetimiz bizim evde bol yesil sogan ve taze nane ile yapılıyor bir de oyle denemenizi tavsiye ederim. tarif blogumda mevcut..
    sizinle tanistigima cok sevindim ins tekrar gorusme sansimiz olur..
    1 numara :)

    YanıtlaSil