8 Mart 2014 Cumartesi

Çiçek Çörek







PAKMAYA İLE ÇİÇEK ÇÖREK




ÇİÇEK ÇÖREK

* 1 paket toz pakmaya
* 2 yemek kaşığı tereyağ(yada becel )
*1 çay  bardağı sıvı yağ
*   1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 çay kaşığı tuz
*1 çay bardağı ılık süt
* yoğurmak için yaklaşık 2 su bardağı kadar ılık su
* 3,5 - 4 su bardağı kadar un


YAPILIŞI

*** Yoğurma kabına 2 bardak un alınır.
* Etrafına tuz, şeker,  PAKMAYA serpilir

* Tereyağ,  sıvı yağ eklenir

* Hafif ele yapışacak şekilde hamur yoğurulur.
* Kabın üstü bir kapakla kapatılır 15 - 20 dak  bekletilir.

*** Hamurdan mandalina büyüklüğün de parçalar alınır.
* Peynir maydanoz iç hazırlanır 
*Her parçaya iç konur ve hamur pazısı yapılır gibi elde düzgün şekil verilir.
* Bol aralıklarla kalıba dizilir 

* 2. AŞAMA 
* Tepsi mayasına bırakılır
* Kalıbın dolduğunu görülür.
*** not: : eğer hemen pişirmeyecekseniz 1-2 saat buzdolabında bekleyebilir. Kalıbın üstü streçlenir yada büyük temiz bir torbaya alınır kalıp 

* 180 c de pişirilir. son on dakikada sıcaklık 170 düşürülür 

*** Fırına sürmeden önce yumurta sarısı sürülür 
*Susam  çörek otu serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder