PAKMAYA İLE ÇİÇEK ÇÖREK
ÇİÇEK ÇÖREK
* 1 paket toz pakmaya
* 2 yemek kaşığı tereyağ(yada becel )
*1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 çay kaşığı tuz
*1 çay bardağı ılık süt
* yoğurmak için yaklaşık 2 su bardağı kadar ılık su
* 3,5 - 4 su bardağı kadar un
YAPILIŞI
*** Yoğurma kabına 2 bardak un alınır.
* Etrafına tuz, şeker, PAKMAYA serpilir
* Tereyağ, sıvı yağ eklenir
* Hafif ele yapışacak şekilde hamur yoğurulur.
* Kabın üstü bir kapakla kapatılır 15 - 20 dak bekletilir.
*** Hamurdan mandalina büyüklüğün de parçalar alınır.
* Peynir maydanoz iç hazırlanır
*Her parçaya iç konur ve hamur pazısı yapılır gibi elde düzgün şekil verilir.
* Bol aralıklarla kalıba dizilir
* 2. AŞAMA
* Tepsi mayasına bırakılır
* Kalıbın dolduğunu görülür.
*** not: : eğer hemen pişirmeyecekseniz 1-2 saat buzdolabında bekleyebilir. Kalıbın üstü streçlenir yada büyük temiz bir torbaya alınır kalıp
* 180 c de pişirilir. son on dakikada sıcaklık 170 düşürülür
*** Fırına sürmeden önce yumurta sarısı sürülür
*Susam çörek otu serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder