** 200 gr kıyma
* 1 baş kuru soğan minik doğranmış
** maydanoz
* tuz,karabiber
* dolmalık fıstık, kuş üzümü (tercihe göre)
*Sıvı yağ
** Soğan kavrulur , kıyma eklenir.
* Diğer mazlemeler eklenir 1-2 dak daha çevrilir ocaktan alınız soğumaya bırakılır.
** 2 adet yufka
* 1/ 2 su bardağı svı yağ
*1/2 su bardağı su
** Birinci yufka su ve yağla ıslatılır
*İkinci yufka üstüne serilir.
* iki kat yufka önce 4 de sonra 8 kesilir
* iç konan parçalar kare şeklinde kapatılır
* yumurta sarısı sürülür. galeta ununa bulanır tepsiye dizilir.
* 180 c de pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder