ÇİLEKLİ TART
İLKBAHAR TARTI
* 250 gr çilek
*Eti burçak ve Sultani bisküvi 2 paket
*75 gr tereyağ eritilmiş
TART TABANI
*** Bisküviler rondoda çekilir. Rondo yoksa bir poşet içinde merdane ile inceltilir.
*Bisküvilere erimiş tereyağ eklenir
* Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba bastırılarak bu karışım yayılır
*180 c de pişirilir.
TART KREMASI
* 2.5 Su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
* 1 yumurta sarısı
* 1 su bardağı şeker ( bir parmak eksik yada küçük su bardağı )
*vanilya
*
*** Bütün malzemeler, çırpılır karıştırılarak pişirilir
* Kayna noktasına gelince 3-4 dakika sonra ocaktan alınır vanilya eklenir.
* Sıklıkla karıştırılarak soğuması sağlanır (kaymak tutmaması için )
*** 1 paket krem şanti
* 1 çay bardağı sütle çırpılır
*** soğuyan kremaya eklenir çırpılır
TART
***Soğumuş tart tabanına krema dökülür
** Çilekle dörde yada ikiye kesilir süsleyerek dizilir.
* 1 Paket tart jölesi 2.5 çay bardağı su ile hazırlanır
*Tartın üstüne kaşıkla dökülür.
Nefis olmuş,tek kelimeyle..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilolsada yesem dedim canım.nefis nefisss.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilyaşasın çilek mevsimi geldi çileki tarifler başladı :)9
YanıtlaSil