8 Mart 2014 Cumartesi

Çilekli İlkbahar Tartı















ÇİLEKLİ TART

İLKBAHAR TARTI


* 250 gr çilek
*Eti burçak ve Sultani bisküvi 2 paket
*75 gr tereyağ eritilmiş

TART TABANI

*** Bisküviler rondoda çekilir. Rondo yoksa bir poşet içinde merdane ile inceltilir.
*Bisküvilere erimiş tereyağ eklenir
* Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba bastırılarak bu karışım yayılır
*180 c de pişirilir.

TART KREMASI

* 2.5 Su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
* 1 yumurta sarısı
* 1 su bardağı şeker ( bir parmak eksik yada küçük su bardağı )
*vanilya
*
*** Bütün malzemeler, çırpılır karıştırılarak pişirilir
* Kayna noktasına gelince  3-4 dakika sonra ocaktan alınır vanilya eklenir.
* Sıklıkla karıştırılarak soğuması sağlanır (kaymak tutmaması için )

*** 1 paket krem şanti
* 1 çay bardağı sütle çırpılır

*** soğuyan kremaya eklenir çırpılır

TART

***Soğumuş tart tabanına krema dökülür

** Çilekle dörde yada ikiye kesilir süsleyerek dizilir.

* 1 Paket tart jölesi  2.5 çay bardağı su ile hazırlanır
*Tartın üstüne kaşıkla dökülür.

3 yorum:

  1. Nefis olmuş,tek kelimeyle..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. olsada yesem dedim canım.nefis nefisss.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. yaşasın çilek mevsimi geldi çileki tarifler başladı :)9

    YanıtlaSil