31 Ekim 2010 Pazar
Limonlu Cupcake
Fırının içinde ki limonlu güzeller:)
12 adet
2 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker 125 gr
* yumurta ve şeker çırpılır. Beyaz köpük gibi olunca,
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı limon aroması( olmayabilir, lemon extract Durkee marka Amerika dan almıştım)
1 tam limon etlice souyulup rondoda çekilir. yada bir tam limon ince rendeyle rendelenir.
2 su bardağı sinangil kek unu
* Çırpılmış yumurta ile şekere bu malzemeler de eklenip hamur birleşene kadar çırpılır. ( süre kısa olmalı)
* 12 lik kalıba kağıtlar serilir ve hamur paylaştırılır.
* 160 c de limonlu güzeller pişirilir.
*sos:
1/2 limon suyu
2 tatlı kaşığı şekerle karşıştırılır.
kürdanın ucu ile sarı gıda boyası eklenir
* fırından çıkan keklerin üzerien çay kaşığı ile bu sos dökülüp paylaştırılır.
Etiketler:
cupcake
30 Ekim 2010 Cumartesi
Actifry'da Kestane
Kestaneler kesildikten sonra suya konur. Daha sonra (biz böyle yapıyoruz öneri sadece) bir tavada 5 dakika kesteneler bir dolu kaşık şeker, bir tatlı kaşığı tuzla pişirilir. Daha sonra (önceden fırına), şimdi Actifryada pişirilir.
Etiketler:
actifry
Actifry'da Kızartma
Azıcık yağ ile kızartma. Bu havuç kızartması. Diğer biber ve patlıcanda çok güzel oluyor, 20 dakikada hazır.
Etiketler:
actifry
Yoğurtlu Patlıcan Salatası
3 adet közlenmiş patlıcan
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 diş dövülmüş sarımsak
Közlenmiş ayıklanmış patlıcanlar ince kıyılır.
1 diş sarımsak bir az tuzla dövülüp, yoğurtla karıştırılır.
Patlıcanlar ve yoğurt harmanlanıp serviz tabağına alınır.
Etiketler:
salatalar
29 Ekim 2010 Cuma
Zeytinyağlı Pırasa
Zeytinyağlı Pırasa:
1 kg pırasa
1 adet havuç
2 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı domates salçası
tuz, zeytinyağı 4 çorba kaşığı
Pırasalar su dolu bir kabın içine doğranır, yıkanır.
Tencereye 4 çorba kaşığı zeytinyağı konur.
Salça eklenir, karışıtırlıp pıraslar ve havuçlar eklenir
Tuzu da eklendikten sonra normal ateşte kavrulması sağlanır .
5 -10 dakika sonra yıanmış pirinçler eklenir.
Önce kavurarak pişirilir, daha sonra az az sıcak su ilavesiyle pişirilir.
Etiketler:
zeytinyağlılar
Estonya - Talinn
Ballı, tarçınlı badem hazırlayan kız.
Estonya, Talinn
Yerel elişleri , Talinn
Talinn' de meydanlardan biri
Old Hansa restoranı. Ortaçağdan kalma otantik bir restoran.Verieln hizmetler de ortaçağı yansıtan giysiler ve gelenekler şeklinde.
Kızların müşterilerinin ellerini yıkamaları.
Estonya, Talinn
Amber (kehribar) satan dükkan. Talinn, Estonya
Yerel elişleri , Talinn
Talinn' de meydanlardan biri
Old Hansa restoranı. Ortaçağdan kalma otantik bir restoran.Verieln hizmetler de ortaçağı yansıtan giysiler ve gelenekler şeklinde.
Old Hansa Restoranındaki erkekler tuvaletinin kapısı:))
Kadınlar tuvaleti kapısı:)
Etiketler:
gezmeler tozmalar
28 Ekim 2010 Perşembe
Soslu Muska Böreği
3 adet patlıcan közlenir soyulup temizlenir.
Minik şekil de tahtada kıyılır.
3 adete yufka alınır. boylamasına kesilir. Bu böreğin büyüklüğünün ne kadar olmasını istediğinize bağlıdır, uzun şeritler halin de olucak yufkalar. kenarları ayrıca ayrılıp börek içinde kulanılabilir.
Ben bu börek için 7 cm enin de şeritler kestim ,daha küçük keserseniz minik muskalar yapabilirsiniz.özellikle kızartmak isteyenler minik yapmalı 4 cm kadar olmalı şeritler.
Bir parça kaşar rendelenir.
yufkalara fırça yardımıyla sıvıyağ sürülür.
Şeritlerin başına közlenmiş patlıcan ve kaşar konulur ve muska şeklin de sarılır.(musak sarmayı fotoğraflı ekleyeceğim)
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye muskaların yüzlerine de sıvıyağ sürerek dizilir.
180 c de kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkan böreklerin üzerine sos dökülür.
Ben süzme yoğurtla ikram ettim.(kendim süzme yoğurdu sevdiğim için:)) lezzeti daha da güzel oldu.
SOS:
3 adet domates rendesi
1 çorba kaşığı domates salçası
1/2 kaşık biber salçası
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 diş dövülmüş sarımsak (öncelikle yağda kavrulacak)
2 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı fesleğen
Sarımsaklar yağda çevrilip diğer malzemeler eklenir, pişirilir.
Etiketler:
börekler hamurişleri
26 Ekim 2010 Salı
Sofram
*Kırmızı köz biberli sarma
*Patlıcanlı soslu börek
*Lahana diplesi
*yeşil salata
*Tavuklu yenibaharlı pilav
*Galazürlü yalancı sufle
Etiketler:
sofralar ikramlar
Kırmızı Köz Biberli Peynir sarması
Kırmızı köz biberlerli sarma. Biberler közlenip soyulur.Veya bir kovanoz közlenmiş kırmızı biber alınır süzdürülür.
Bir avuç kadar maydonoz kıyılır. Bir çay tabağı kadar peyaz peynir ezilir, maydonozlarla karışıtılır.
Biberlere sarılır kürdanla tutturulur.
Üzerine sızma zeytinyağı gezdirilip çörek otu serpilir.
*bir kovanoz biberden tabakta gördüğünüz kadar sayıda çıkıyor.
Etiketler:
salatalar
Glazürlü Çikolata Soslu Cupcake
Çikolatalı cupcake diye yola çıktım, sonuç LAVANTACA bir tarif çıktı:)
Yaptığım cupcakler çok yumşak ve dağılma noktasına gelince ben de cupcakleri sufle kaplarına aldım. Şapka gibi üst kısımları ayrılmıştı, tabanlarını kaplara alıp üzerlerine çikolata sosu döküp şapkaları kapatıp. glazürle süsledim.
Tarifi olduğu gibi yazıcam.Aslında neye niyet, neye kısmet oldu bu tarif:) Dün yendi ve çok beğenildi.
150 gr bitter çikolata 50 gr kadar tuzsuz tereyağı ile eritilir.(kısık ateşte ılınması beklenir)
3 yumurta
1 su bardağı şekerle çırpılır
1 kutu krema
1 çorba kaşığı dark kakao
1 çorba kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı sinangil kek un
Sırasıyla mikserle karıştırılan malzemeler 12 li cupcake kalıbına kağıtlar konulularak habur paylaştırılır.
160 c de pişirilir. Bu tarifi az pişiriseniz sufle kıvamında yiyebilrisiniz:)
Pişen keklerim önce kabardı daha sonra mantar şeklin de kapak oldular.
Kekleri sufle kabına aldım. çikolatalı sos pişirip iki kaşık sos koyup kapaklrı kapattım.Üstlerine hazır glazür sıktım.
Lezzet mükemmeldi. tesadüf çıkan bir tarif:))
Etiketler:
cupcake
19 Ekim 2010 Salı
Sakız Sardunyası
Sonbahar da açan sakız sardunyam. Benim vefalı çiçeklerim sardunyalarım ve kaktüslerim:) onaları çok seviyorum. Beni beklemiş açmak için:) yazın çoşunca görün bu çelimsizi siz:)
Yanda ki saksıda sürgün veren de boru çiçeği tahminim .
Etiketler:
toprak çiçek
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)