31 Aralık 2010 Cuma
Kahveler Askıda
Kahve askısı İstanbul "İstinye Park" tan. Bardaklar Fas ' tan Alınmış.
Güllü kuş lokumu Hacı Bekir.
Kahveler askıda Tülay'cım ellerine sağlık çok zevkli ikram edilen kahveler.
Kahve keyfi tam oldu:) bardağından, fincanlarına kadar hepsi çok şıktı.
Etiketler:
sofralar ikramlar
Zeliş'te Kahvaltı
Zeliş' in kahvaltı sofrası.
Hepsi birbirinden güzeldi:)
Oğlu askere gitti Allah kavuştursuna gittik .hayırlısıyla askerimiz gelince beraber yiyeceğiz.
*Kuymak
*Etimekli salata
*Patlıcan (yazın konserve şeklinde yapmış nefisti)
*kurabiyelere
*Hatay dan kabak tatlısı
*Patatesli topikleri
Etiketler:
kahvaltılıklar
Kuymak
Zeliş'in, yaptığı mis gibi kuymak:) Kahvaltı sofrası.
* Mısır unu ver tereyağ kavrulur.
*Tel peynir eklenir.
Etiketler:
kahvaltılıklar
29 Aralık 2010 Çarşamba
Yeşil Mercimek Yemeği
Yeşil mercimek yemeği:
*Gözlere de yararlıdır.
*Enerji verir ve yorgunluğu giderir.
*Kansızlara faydalıdır.
*Anne sütünü attırır.
*Kandaki kolesterol oranını düşürür ve kan akışını hızlandırır.
*Kalp ve damar hastalıkları ile şeker hastalığından korur.
*Kalp krizi riskini azaltır.
*Bağırsakları çalıştırarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını kolaylaştırır ve kabızlığı giderir.
YEŞiL MERCİMEK: Yüzde 24 oranında protein bulunur. 1 kilo mercimek, -1 kilo etteki ve 1 kilo buğday ekmeğindeki albumin, karbonhidrat ve madenleri rahatça karşılar. Ayrıca A, B1, B2, C vitaminleri, kalsiyum, sodyum, potasyum, demir, fosfor, kükürt, çinko, klor, bakır, iyot, karbonhidrat içerir, Özellikle kansız, halsiz, sinirli kişilere yararlıdır. İçine et veya kıyma konulmasına gerek yoktur. Az sıvı yağ ile pişirilirse daha sağlıklı olur. Kolesterolü olanlar için risk taşımaz.
Yeşil mercimek hakkında ki bilgilerden sonra yemeğin tarifine geçelim.
Yüzde 24 oarnında da protein bulunan bakliyatın içine et eklemek olmaz.
Eti et olarak sebze ve bakliyatı kendilerien özgü pişirmek ve tüketmek gerek. sadace kıyma için şunu söyleyebilirim; köfte, dolma ve karnıyarık için uygundur.
Sonunda tarife geçiyorum:)
*Aşkamdan 2 bardağ yeşil mercimek soğuk suda ıslatılır.
*Bakliyatlar soğuk suyla iyice yıkanmalıdır.
*Mercmekler süzülür.
*Bir tencerye 2 orta boy kurusoğan doğranır.
*2 yemek kaşığı kadar suyla soğanlar pişirilir.Bu uygulamayı genel de zeytinyağlı yemekler için uyguluyordum şimdi her yemek için uyguluyorum.Soğanların yumak yemeğin için de kaybolmasını sağlıyor.
*küçük çay bardağı 1/2 sıvıyağ
*3-4 diş sarımsak
*1 adet kırmızı arnavut biberi minik olanlardan:)
*tuz
*1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 yemek kaşığı domates salçası
*Bunlar kavrulur
*Yeşil mercimek eklenir
*Üzerine üç parmak çıkacak kadar su eklenir.
*orta ateşte pişirilir.
Etiketler:
yemekler
28 Aralık 2010 Salı
Tahinli Kurabiye
Kurabiyenin yoğurulmalı aşamasın da bulgur kıvamın da oluyor.
Yağ cimrisi ben:) az yağ kullanırım. Hamurun tutması çok zor oldu.
Tahinli Kurabiye:
Tahinli kurabiyenin iki tarifini vericem . Ben yağı az kullanmak isteyince hamuru tuturmak zor oldu. Ben de biraz becel bir az sıvıyağ ekledim:) Zorla tuturdum hamuru:)
I. tarif
TAHİNLİ KURABİYE:
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı tahin
*İyice karıştırılır
*200 gr oda sıcaklığında margarin
*1 yumurta sarısı
*1 paket vanilya
*3,5 su bardağı elenmiş un
*Katıca bir hamur yoğrulur.
*Ceviz büyüklüğün de kopartılan parçalar yuvarlanır
*Önce yumurta akına
* sonra dövülmüş cevize bulanır
* 175 c 15-20 dak sıcak fırına sürülür
II. tarif
tahinli kurabiye
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı pudra şekeri
*1, 5 çay bardağı tahin
*3 su bardağı un
*vanilya
üstü için:
*1,5 çay bardağı dövülmüş ceviz
*1 yumurta akı üzerine sürüp cevize batırmak için
*175 c 15 - 20 dak
Etiketler:
kurabiyeler
27 Aralık 2010 Pazartesi
Terbiyeli Çorba (yalancı tavuklu paça çorbası)
TERBİYELİ TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI:
Diğer bir ismi de yalancı paça çorbası:)
* Dört adet tavuk but.
*Tencereye 1.5 lt su konur. yıkanmış tavuklar ve tuz ilavesiyle haşlamaya bırakılır.
*Tencere kapağını kapatmayınız aralık bırakınız taşar dikkat:)
*Haşalanmış tavuk butlarından ikisi didiklenip küçük parçalara bölünür.(bol istiyorsanız tavuklarının hepsini didebilirisniz.
*Kaynayan çorbaya yaklaşık 1 çay bardağı kadar tel şehriye eklenir .
*Bir kasede bir yumurta sarısı ve 1 limon suyu çırpılır.
*Şehiryeler piştiği an hazırlanan terbiye eklenip 2 dakika sonra ocak kapatılır. çorba hazırdır./Fotoğraf terbiye ekleme anıdır)
*Terbiye eklenirken çorba sürekli karıştırılır.
* İki diş sarımsak dövülür. Üzüm sirkesi eklenir. sos hazırdır.
*kaselere alınan çorbaya isteğe bağlı olarak sarımsaklı sirekeli sos dökülür.
*Çorba tamamdır afiyet olsun:))
Etiketler:
çorbalar
Havuç Tarator
Çok kolay olan taratoru havuç,ıspanak gibi sebzelerle de yapabilirisniz.
*' 1 adet havuç rendelenir
*Bir tava da 2 yemek kaşığı kadar sıvıyağda rendelenmiş havuçlar çevrilir. Hemen kavrulduğu için başında durup karıştırılmalıdır. tuz da eklenir.
*Küçüük bir çorba kasesi kadar yoğurt ve 1 diş dövülmüş sarımsak (seviyorsanız sarımsağı 2 diş ekleyebilirisniz)
*ılınmış havuçlarla yoğurt karıştırılır.
*servis tabağına alınır.
*Tabak Esse
*' 1 adet havuç rendelenir
*Bir tava da 2 yemek kaşığı kadar sıvıyağda rendelenmiş havuçlar çevrilir. Hemen kavrulduğu için başında durup karıştırılmalıdır. tuz da eklenir.
*Küçüük bir çorba kasesi kadar yoğurt ve 1 diş dövülmüş sarımsak (seviyorsanız sarımsağı 2 diş ekleyebilirisniz)
*ılınmış havuçlarla yoğurt karıştırılır.
*servis tabağına alınır.
*Tabak Esse
Etiketler:
Meze ve ara sıcaklar
Humus
Humusu ikinci denemem. Humus basit gibi görünse de istenilen kıvamı tutturmak zor.
Ben tuz oranını normal severim. bunun tuzu biraz, bence belli oldu:))
Rondo da çekerken ara ara tadına bakıp limon ve tuzunu ayarlamak gerek. Ben de tuzda hata yapmışım.
*Nohutlar akşamdam ıslatılır
*Düdüklü de haşalanır
*Nohutlar tek tek kabuklarından soyulur.
*1,5 su bardağı nohut
*Rondoya nohutlar yerleştirilir. Çekilir.
*1 çay bardağı tahin
*1 limonun suyu
* Tuz, kimyon , kırmızı toz biber
*3 diş sarımsak iyice dövülmüş
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
*Rondoda bulunan nohutlara diğer malzemeler eklenip her sefereinde çekilir.
* Rondo dinlendirilip tekarar çekilir.
*KIvam bulana kadar çekem işlemi sürdürülür.
*Sıvıyağ oranı az gelirse eklenebilir.
*Macun kıvamına ulşana kadar çekme işlemi yapılır.
*Çam fıstığı ile süslenir.
Etiketler:
Meze ve ara sıcaklar
26 Aralık 2010 Pazar
Kereviz Pane
Kereviz Pane:
Yeni okuduğum bir tarif ve hemen uyguladım. Geçen hafta gelen misafirlerle beraber tattık çok beğendik, beğenildi, zevkle yendi. Ben de çok memnun oldum:)
Tam ölçüyü yazıcağım sizlere. Ben daha az ölçüde yaptım. gördüğünüz bir kayık tabak çıktı.
Ben bir büyük kök kereviz kullandım. 2 yumurta bir çay bardağı buğday unu, 1 çay bardağı mısır unu ile yaptım.
*3 kereviz
*1 limon suyu
*2 su bardağı yoğurt
Pane İçin:
* 3 yumurta
*1 su bardağı un
*1,5 su bardağı mısır unu
*tuz , karabiber
*kızartmak için ayçiçek yağı
Yapılışı:
** Kerevizler soyulur.Yarım parmak şeklinde halkalar halinde kesilir.(halkalar büyük olursa yarım ay şeklinde küçültünüz )
*Kerevizler limonlu suyun içine doğranır.
*Kaynar limonlu suda haşlanır.
*süzülür
* I. buğday unu
*II. çırpılmış yumurta
*III. mısır unu
*sırasıyla kerevizler bu malzemelere bulanır ve kızgın yağda kızartılır.
*Kağıt mutfak havlusuna çıkartılan kerevizler
*sarımsaklı yoğurtla servis yapılır
*Sarımsaklı yoğurdun üzerine kekik ve pul biber serpilir.
*Mısır şeklinde kayık tabak Esse, Yoğurt kabı Paşabahçe dondurmalık kabı.
Etiketler:
Meze ve ara sıcaklar
Sofram:)
Misafiri severiz:) geçen hafta ki misafirlerimiz için hazırladığım masa.
Humus Patlıcan Biber salatası
Kereviz Pane
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Zeytinyağlı Barbunya
Sıcak yemekler:
Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası:
Terbiyesini eklerken çektim bu fotoğrafı, servis esnasında sirke ve sarımsaklı sosla ikram ediliyor.
Düdüklüde pişen biftek:
Pilav :)
Humus Patlıcan Biber salatası
Kereviz Pane
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Zeytinyağlı Barbunya
Sıcak yemekler:
Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası:
Terbiyesini eklerken çektim bu fotoğrafı, servis esnasında sirke ve sarımsaklı sosla ikram ediliyor.
Düdüklüde pişen biftek:
Pilav :)
Etiketler:
sofralar ikramlar
Akşam yemeği
Arkadaşlarımızın yeni evlerin de bir akşam yemeği, sohbeti keyfi:)) evlerinin dekorasyonunu kendileri yaptılar ve bir yabancı ev dergisin de yayınlanmış:9 güle güle otursunlar:)
Bilardo masanın da önce yemek , sonra bilardo:) özel yaptırılmış masa yüzeyi varıdı, kaldırlılınca bilardo masası orataya çıkıyor. çok büyük bir masada yemek yemek:)
Önce yemek masası , sonra bilardo masası :))
Budapeşte 'den aldıkları şaraplık:)
Pazıl ve konsolun üstünde ki seramik eserler evin hanımına ait Konsol Mudo
Bilardo masanın da önce yemek , sonra bilardo:) özel yaptırılmış masa yüzeyi varıdı, kaldırlılınca bilardo masası orataya çıkıyor. çok büyük bir masada yemek yemek:)
Önce yemek masası , sonra bilardo masası :))
Budapeşte 'den aldıkları şaraplık:)
Koltuk kollarında ki pratik sehpalar Kelebek:)
Pazıl ve konsolun üstünde ki seramik eserler evin hanımına ait Konsol Mudo
Şömine önünde ki beyaz kuzu tüyü iki koltuk ve iki puf İKA
Kilim Erzurum dan alınmış.
Aydınlatmalar İtalyan.
Etiketler:
sofralar ikramlar
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)