İNCİRLİ TART
Tamda incir zamanı nefis tartlar yapma zamanı
BU günlerde üç adet yaptım en son yaptığım tartın hamuru çok başarılı oldu
Hamur sable türü yani kum hamur ağızda dağılan nefis bir lezzet
Hamuru yoğururken toplanmayacak gibi gelse de un ilave etmeyiniz
*** 1 su bardağı un
1/2 su bardağı fındık/ceviz unu ( çekilmiş fındık ceviz karışık yada bir tanesi olabilir)
* 100 gr tereyağ
*1 yemek kaşığı şeker
bir fiske tuz
Hamur yoğurulur
Mandalina kadar parça ayrılır kenarlarına şerit yapmak için
Tart kalıbı iyice yağlanır
Hamurdan ceviz büyüklüğün de kopartılır avuç da açılır tart kalıbına yama şeklin de hamur yerleştirilir
Hamur kırılgan olduğu için bu yöntemle hamuru yaydım:)
Hamurun üzerine nişasta serpilir meyvenin suyunu tutması için
İncirler dilimlenir sıralanır
Hamurdan ayrılan parçayla kenarına şerit yapılır
1 yemek kaşığı şeker serpilir ben buna 1 yemek kaşığı pekmez gezdirdim
180c fırından önce alta telde yakın sonra orta telde pişirilir