9 Mayıs 2019 Perşembe
Susamlı Çıtırlar
Susamlı Çıtırlar
Hamur
125 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağı
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
120 ml su bardağı ile 3 su bardağı un
(3_3,5 su bardağı un kontrollü yumuşak bir hamur olmalı)
İç malzeme
4 adet haşlanmış patates
Zeytinyağı biraz tuzla ezilir
Kıyılmış maydanoz
Küp doğranmış kapya biber
Havuç rendesi
Hamur streçe dikdörtgen şeklinde yayılır
Üzerine patates yayılır
Üzerien havuç istenirse pastırma
Maydanoz serpilir
Streç yavaşça kaldırılarak rulo yapılır iki başı şeker gibi bükülür
Buzdolabında yada derin dondurucuda 30 dak bekletilir ki rahat kesilsin diye
Kesin bir bıçakla birer parmak kesilir
2 yumurta akı çırpılır önce yumurta aklarına sonra susama batırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir
Sadece halkaların dış çeperelerine uygulanır
180 c pişirlir
Kahke Antakya Kurabiyesi
Kahke Antakya Kurabiyesi
Lezzeti çok sevdiğim çok beğendiğim kurabiyeyi denedim
Kandiller de bayramlar da Antakya da yapılan nefis aromalı kurabiye
1 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağı
(1 parmak eksik)
1/2 çay bardağı irmik
100 gr tereyağ
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4_5 su bardağı un kontorllü eklenecek yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak
2 yemek kaşığı pekmez
1 yemek kaşığı tahin
1 çay bardağı hafif kavrulmuş susam
2 yemek kaşığı çörek otu
2 yemek kaşığı anason
2 yemek kaşığı rezene
1 çay kaşığı tarçın
Hamur yoğurulur halka şekli verilir susama batırlır 175 C de pişirilir
Not: nohut mayası varsa 1 çay bardağı nohut mayasıda eklenir hamur yoğurulduktan sonra 40 dak dinlendirlir
Nohut mayası nasıl yapılır blogumda bulabilirsiniz
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)