Kabaklı, pirinçli, soğanlı, patatesli böreklere Balkan Türkleri " pide" diye adlandırıyorlar
Orjinalinde el açması baklavalık yufka olsada günümüzde pratik olan hazır baklava yufkası kullanarak hazırlanıyor
6 adet baklava yufkası her üç yufka bir rulo oluyor siz yufka sayısını artırabilirsiniz
Birinci kat yayılır tereyağ ve sıvıyağ karışımı ile hazırlanan yağ yufkanın her yanına sürülür ikinci yufka ve üçüncü yufka serilir
Yufkanın kenarına rendelenmiş tatlı kabağı konur biraz karabiber serpilir
( ben bir parça toz şeker de serpiştirdim)
Yassı rulo yapılır ve üçer parmak enlilikte kesilir tepsiye alınır 160 C de 10-15 dak pişirilir
Yufka çok ince olduğu için çabuk pişer dikkat etmek gerek fırında