Sıcaklarda, hafif tatlı niyetine meyveyi yoğurtla tüketirken meyve şekerini de dengelemiş oluruz. .
* Yaz meyvelerinden şeftali, erik, karadut, vişne , buzdolabından çıkmış yoğurt.
*
** Ballı süzme yoğurt tatlı niyetine:)
13 Temmuz 2012 Cuma
12 Temmuz 2012 Perşembe
Ev Yapımı Vişne Likörü
Bu 3. etap
*Bu gün 3. ve son etap tamamlandı. Likörü uykuya yatırdım, yaklaşık 3 ay sonra açıcaz inş. Burada likör bardağında, fotoğrafı arz-ı endam edicek. Şimdilik iyi uykularrrrrr:)
*** 1 kg vişne
500 kg toz şeker
700 ml votka
*** 3 aylık uyku
Ağzı sıkıca yağlı kağıtla kapatılır. Karanlık bir yerde saklanır.( ben kavanozu folyaya sarıp 2 adet siyah torbaya koydum ve dolabın dibine yerleştirdim:)
*Bu gün 3. ve son etap tamamlandı. Likörü uykuya yatırdım, yaklaşık 3 ay sonra açıcaz inş. Burada likör bardağında, fotoğrafı arz-ı endam edicek. Şimdilik iyi uykularrrrrr:)
*** 1 kg vişne
500 kg toz şeker
700 ml votka
*** 3 aylık uyku
Ağzı sıkıca yağlı kağıtla kapatılır. Karanlık bir yerde saklanır.( ben kavanozu folyaya sarıp 2 adet siyah torbaya koydum ve dolabın dibine yerleştirdim:)
Etiketler:
içecekler likör
LAVANTALI Sütlaç
Blogumun birinci ismi , benim rengini, görünümünü, kokusunu çok sevdğim bir tarife rastladım.
*Ben tarfide mısır nişastasını az şeker miktarını 1/2 su bardağı kadar kullandım.Şeker kıvamını tadarak ayarlamakta fayda vardır, herkesin şeker ve tuz dakam tadı farklı oluyor.
Lavantalı Sütlaç:
* 2,5 su bardağı süt
* 1/3 su bardağı pirinç ( 60 gr)
*2 çorba kaşığı lavanta
* 1/2 su bardağı şeker
* 3 tatlı kaşığı mısır nişastası
***
* 2,5 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı lavanta , şeker eklenir kaynama noktasına gelene kadar kaynatılır. Ocaktan alınır 30 dak bekletilir.
*1/3 su bardağı pirinç 1 su bardağı suda haşlanır.
*3 tatlı kaşığı mısır nişastası 2-3 yemek kaşığı soğuk suda açılır.
*Lavantalı süt tel süzgeçten geçirilir. ( yada kağıt peçede serilmiş süzgeçten süzülür.)
*Tencereye yavaşça nişasta da eklenir , kıvam alıncaya kadar kaynatılır.
CafeFernando'da buldum.Hemen denedim ve postuda hemen ekliyorum. Buzdolabına koyduğum lavantalı sütlaçlarım dolabın içini mis gibi kokutmuşlar:)
*Ben tarfide mısır nişastasını az şeker miktarını 1/2 su bardağı kadar kullandım.Şeker kıvamını tadarak ayarlamakta fayda vardır, herkesin şeker ve tuz dakam tadı farklı oluyor.
Lavantalı Sütlaç:
* 2,5 su bardağı süt
* 1/3 su bardağı pirinç ( 60 gr)
*2 çorba kaşığı lavanta
* 1/2 su bardağı şeker
* 3 tatlı kaşığı mısır nişastası
***
* 2,5 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı lavanta , şeker eklenir kaynama noktasına gelene kadar kaynatılır. Ocaktan alınır 30 dak bekletilir.
*1/3 su bardağı pirinç 1 su bardağı suda haşlanır.
*3 tatlı kaşığı mısır nişastası 2-3 yemek kaşığı soğuk suda açılır.
*Lavantalı süt tel süzgeçten geçirilir. ( yada kağıt peçede serilmiş süzgeçten süzülür.)
*Tencereye yavaşça nişasta da eklenir , kıvam alıncaya kadar kaynatılır.
Etiketler:
sütlü tatlılar
9 Temmuz 2012 Pazartesi
Ev Yapımı Vişne Likörü
Ev Yapımı Vişne Likörü 2. gün heycanla fotoğrafını çekip hemen eklemek istedim.Aslında sabır göstergesi bir ürün çıkacak ortaya.
Bu gün bol güneş var yaşasın:)
12/07/2012 / perşembe
Her gün tahta kaşıkla karıştırılır.
Etiketler:
içecekler likör
Ev Yapımı Vişne Likörü
Ev Yapımı VİŞNE LİKÖRÜ: 1. gün
Kaç yıldır yapmak istiyordum olmadı. Bu yıl vişnelerimi aldım ,inşallah sonuçta güzel olucak.
* 1 kg vişne
* 500 gr toz şeker
* votka
*istenire karanfil, kabuk tarçın
**Vişneler yıkanıp ayıklanır.
* Bir cam kavonoza bir sıra vişne bir sıra toz şeker eklenir.
*Güneşte bir hafta bekletilir.
*Votka eklenir, 3-4 ay karanlık yerde saklanır.
**- 1.Şekerli vişneyi güneşte bir ay bekletip votkayı daha sonra eklyenler var, 2.yine bir hafta güneşte bekletip votkayı ekleyenler var. bu esnada kavonoz karıştırılmalıdır.
*Ben bir hafta bekleticem yağmurdan fırsat kalırsa, umarım güneşde çıkar vişneler güneş görüp fermente olurlar.
Bu posta bir hafta sonra devam edicem , beni takip edin lütfen:)
Etiketler:
içecekler likör
Patlıcan Közlemek
*** Patlıcanlar yıkanır , yeşil kısımlarından bıraz kesilir.
*Keskin bir bıçakla her patlıcan bir kaç yerinden delinir. ( bu işlemi yapmazsanız patlıcanların içinde ki su çıkmak ister ve patlıcanlar patlar)
*Ocak üstünde harlı ateşte közlenir.(oacağınız kirlenicektir ama hemen temizlerseniz iz kalmaz)
*Yine sivri uçlu bir bıaçak yardımı ile bir tarafı soyulur ve içinden bıçak yardımıyla sıyrılarak çıkartılır.
*Tahta üstünde ince ince kıyılır.
* Çeşitli salata yapmak mümkündür.
*Sade zeytin yağı, sirke ,tuz
*köz patlıcan domates maydonoz zeytinyağı, tuz , sirke
*köz patlıcan , sarımsaklı yoğurt
Etiketler:
salatalar
8 Temmuz 2012 Pazar
Semizotu Salatası
Semizotu salata:
* Semizotu
**Sos : Zeytin yağı, limon, sirke, sumak, ezilmiş sarımsak, tuz, pul biber.
6 Temmuz 2012 Cuma
Vişneli Kremalı Etimek Tatlısı
** Bir kase çekirdekleri çıkartılmış VİŞNE
*VİŞNE zamanı şimdi. vişnelerin derin dondurucuya yerleşme zamanı.
* 2, 5 su bardağı su
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 1 kase vişne
** Bir tencerede kaynatılır.
* el blendıryla vişneler çekilir.( süslemek için 2-3 yemek kaşığı ayrılır.)
* Tuzsuz etimekler cam kaba dizilir.
Vişneli şerbetle ıslatılır.
** 2 su bardağı süt
* 3 tatlı kaşığı mısır nişastası
kaynatılır vişneli ekmeklerin üzerine dökülür.
vişnelerle süslenir.
**kremada şeker yoktur istenirse 1-2 yemek kaşığı eklenebilir.
Etiketler:
sütlü tatlılar
Mısır Yarması Çorbası "Karadeniz"
Karadeniz yöresinin sevilen çorbalarından , karalahana çorbasından sonra tabii ki :)
Beyaz ve sarı mısırın kurutulup irice çekilmesiyle çorbalık hale geliyor.
* 1/2 su bardağı kadar mısır yarması akşamdan ıslatılır.1 yemek kaşığı kadarda kuru fasulye eklenir.
Düdüklü tencerede haşlanır .
* Tereyağ, sıvıyağ karışımında kırmızı toz biber, nane yakılır
* Tabaklara alınan çorbanın üzerine yağ gezdirlir.
** Diğer versiyonu : bu çorbaya yoğurt, un karışımını ekleyip daha sonra tereyağın da biber, nane yakılıp eklenmesidir.
Etiketler:
çorbalar
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)