1.Aşama
20 cm kelepçeli kalıp
Kalıbın altına yağlı kağıt serilir
180 gr Torku tam buğday bisküvi rondoda çekilir
oda sıcaklığında 80 gr tereyağ
1_2 yemek kaşığı çekilmiş fındık
hepsi yoğurulur kalıba sıkı şekilde yayılır
buzdolabına konur
3. Aşama
Sosunu dondurucuda olan çekirdekleri çıkarılmış vişneden hazırlayınca çileklerle de süslemek kaldı
Vişneli Sos
bir çorba kasesi vişne 1 _2 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı nişasta
1/2 çay bardağı su
bu sosu servis öncesi 1_2 saat önce yapılmalıdır
hepsini küçük bir sos tenceresinde pişirebilirsiniz
2.Aşama
Tersten başladım peynirli keki anlatmaya fakat üst sos önceden kafanızda şekillenmeli
500 gr labne
180 gr pınar beyaz peynir
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı un
200 ml süt kreması
3 yumurta
Labne ve peynirin suyu süzülür
şeker eklenir çırpılır
un nişasta eklenir
çırpılır
her yumurta eklendiğinde çırpılır sonra diğeri kırılır
en son krema eklenir
peynirli kısımda hazır
Kalıp hazırdır bisküvilerin üstüne bu sos dökülür
fırın ayarı 150 C de 50 -60 dakika
fırının içine ısıya dayanıklı bir kapta sıcak su konur kek çatlamasın diye
Kek pişince fırında soğuması beklenir
Mutfak ortamında üstü açık 4 saat buzdolabında bir gece bekletilir
*Biz sabırsız olduğumuzdan bu keki sabah yapmıştım akşam misafirlere ikram ettim fakat bir gün sonra çok daha güzel olmuştu