1 su bardağı su
1 paket maya 42 gr
1 tepeleme yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Karıştırılır
Yoğurma kabına alınır üzerine 1 su bardağı un elenir karştırılmaz üstü örtülür mayalanma beklenir unun üstüne mayanın göz göz kabardığını görüceksiniz
Maya hazır üstüne
100 gr margarin
1çay bardağı süt
1 yumurta sarısı
3 su bardağı un ele yapışmayan hamur yapılır un kontrollü eklenebilir
İç Harç
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı üzüm
Tarçın
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1/2 su bardağı süt
1 paket kakaolu bisküvi
2 yumurta akı
Bunlar yoğurulur iç harç hzırlanır
Hamur yoğurulur mayalandırılır
Mandalina büyüklüğünde parçalar alınır açılır iç harç konur ay şekli verilir
2 yımurta sarısı ve 1 yemek kaşığı şeker çırıpılır sürülür
Tepsi mayası bekletilir
Ön ısıtma yapılmayan yani soğuk fırında
Yavaş yavaş pişirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder