Temel yapılması gereken şey hamura yağı hapsetmek ve katlama tekniği ile hamurla yağı bütünleştirmek
Kuruvasan yapmak için milföy hamuruna ihtiyaç vardır
Şimdilerde kolay yoldan ulaşılabiliryor market derin dondurucularında bulabiliyorsunuz
Denemek isterseniz 3-6 ay dondurucuda saklanabilen bir ev milföyüde yapabilirsiniz
500 gr un
300 gr margarin
1 tatlı kaşığı tuz
1-2 damla limon suyu
3 su bardağı un tuz ve limon suyu yoğurularak homojen bir hamur elde edilir
Buzdolabında dinlenen hamur 30 dak
Tezgaha alınır hamurun ortasına bir artı yapılır bıçakla
Ortası tümsek olacak şekilde artılardan hamur açılır
Yani dört kulak yapılır
Tam oratdona yani tümsek bırakılan yere yağ oturturulur
Yağın dört tarafı nerdeyse 1 su bardağına yakın unla unlanır
Kulaklar kapatılır
Yağ asla çıkmamalıdır soğuk yağ kullanırlırdikdörtgen açılır hamur yavaşça dikkatle
Katlanır ters çevrilir 90 derece çevrilir hamur 3 tur yapılır buzdolabına kaldırılır 20 dakika dinlendirilir
Tekrar açılır katlanır üç kez yaplır
Bunu 4 kere yapmak gereklidir aralarda 20 dak buzdolabında diblendirmeli
Dördüncü turda tamamlandıktan sonra stereçe sarılır buzdolabında bir hafta bekletilir
Kullanmaya hazır hamur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder