15 Nisan 2020 Çarşamba
Ev Fırınında Pide
Ev Fırınında Pide yapmak
Evde yapılan pidenin yumuşacık olmasını istiyorsanız bir kaç noktaya dikkate etemlisiniz
Eğer ekşi maya ile hamur hazırlandıysa bir gece önceden yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine şekil verip bir gece fırının için de mayalanması sağlanır sabah yumurta sarısını sütle çırpıp sürüp şekil verilir
1 kg un
500 ml ılık süt
100 ml ılık
1 adet yaş maya veya instant yani 1 paket toz maya
1 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
8 yemek kaşığı zeytin yağı
Hamur yoğurulur
Kapalı bir kabana alınır ön mayasının gelmesi beklenir 45_50 dakika yaklaşık
Hamurun mayası gelince yağlı kağıt serilmiş tepsiye
Kepekli un yada tam buğday unu yada irmik un ne varsa elde serpilir
Hamur ikiye bölünür yavaşça şekil verilir
Tepside de mayası gelmesi beklenir
Mayası gelen hamura şekil verilir
Yumurta sarısı az sütle çırpılır elle şekil verilir
200 c sıcak fırına verilir 10 dak sonra 190 c düşürülür
Başından ayrılmayın pide çabuk pişer
Pidenin üzerine susam çörek otu anason serpebilirsiniz
Foccacia Sebzeli
Foccacia İtalyan yada Akdeniz pidesi
Mayalı hamur mis gibi zeytinyağı ve üzerine serpiştirilen sebzelerle nefis bir pide tarifi
Önce ki postta fotolu anlatımını bulabilirsiniz
Önce hamuru hazırlayalım Beyaz unla hazırlayacağınız gibi karışık unlada hamur hazırlanabilir
HAMUR 300 gr beyaz un
200 gr siyez unu
200 gr tam buğday unu
350 gr su
150 gr ekşi maya
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı bal
Hamur yaoğurulur dinlendirilir Bir gece
Yağlanmış tepsiye hamur yayılır
ÜST MALZEME
Bir tutam pazı ince kıyılır
2 kuru soğan piyazlık doğranır 1 tatlı kaşığı şeker 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile sotelenir
4 diş sarımsak
2 dal biberiye
2 dal taze kekik
Kiraz domates
Tepsiye serilen hamurun üzerine dövülmüş sarımsaklı zeytinyağı sürülür
Üzerine hazırlanan malzemeler serilir
190 c de pişirilir tepsi tabana yakın rafa konur önce tabandan pişmemsağlanır
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)