27 Nisan 2010 Salı
14 Nisan 2010 Çarşamba
Doritos [ETKİNLİK] Tarifim Var - 2: Çantada Tarif
Bu etkinliğe bir tane "bademli sos" ve " salata ve doritos" tarfileriyle katılıyorum.
Bademli sos: 3 tatlı kaşığı youğurt
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1/2 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
4_5 adet ezilmiş badem
bunlar karıştırlır cipslere eşlik eder.
salata : semizotu bahara "merhaba" dedi:))
göbek marul, roka, semizotu. rendelenmiş havuç , yeşil zeytin, mısır, domates
zeytinyağı,limon karışımlı sos hazırlanır salatayla buluşur.
zeytinli kekikli doritoslar salatanın üzerine serpiştirilir.afiyetle yenir..
Etiketler:
salatalar
10 Nisan 2010 Cumartesi
Karamelli Bademli Cupcake
Bu cupcakler, dün hazırladığım karmelle yapıldılar. karemel giren lezzetler nefis oluyor.
175 c
25 dakika
12 adet
Malzemeler
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1/2 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı çay demi
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
1, 5 su bardağı un
badem, fındık ,fıstık hangi yemiş varsa
karamel
yapılışı: malzemeler sırasıyla çırpılarak hazırlanır. 12 lik kalıba kağıtlar konur ve hamur paylaştırılır. her kekin üzerine karamel ve yemişlerden konur. 175 c de 25 dakika pişirilir.
Etiketler:
cupcake
9 Nisan 2010 Cuma
Karamel Nasıl yapılır
Karemel ve krokan yapmayı çok seviyorum:) mutfak hoş kokularla doluyor.:)
Bu karameli akıcı kıvamda yaptım.
1 çay bardağı şeker
20 gr tereyağ
1 kutu 200ml krema
Şeker kuru sistemle karamel yapılır.
*(kuru sistem: tavaya şeker konur , şekerin kendi kendine erimesi beklenir su eklenmez)
tereyağ eklenir
şeker erir erimez krema eklenir karıştırlır.
ocaktan alınır.
Etiketler:
karamel
Peynir
Bu peyniri sevdik, lezzetli. 7 kilo sütten 1 kilo peynri çıkıyor diye yazıyor::)
süt üreticileri "zordayız" diye greve gitme yolundalardı. zor besicilik yapmak . zor süt ürünlerini alıp tüketmek:(ne yazık ki pahalı temel ihtiyaç ürünleri. sonuçta üreten de tüketen de zor durumda .
süt üreticileri "zordayız" diye greve gitme yolundalardı. zor besicilik yapmak . zor süt ürünlerini alıp tüketmek:(ne yazık ki pahalı temel ihtiyaç ürünleri. sonuçta üreten de tüketen de zor durumda .
Etiketler:
yazılar
6 Nisan 2010 Salı
Kırpık Börek
KIRPIK BÖREK:
4 adet yufka
1 çay bardağı yoğurt
1 /2 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1/2 paket kabartma tozu
1,5 çay bardağı su
Bütün bu malzemeler çırpılır.
Tepsi katı yağla yağlanır. Bir tane yufka serilir.
hazırlanan sıvı malzemeden kaşıkla gezdirilir.
iki tane yufak parçalanarak "kırpık" şeklinde serilip harçla ıslatılır.
Ezilmiş peynir serpilir.
diğer kalan yufkada parçalanarak serilir .
en son yarım tüm yufka serilip kalan harçla ıslatılır.
180 c de pişirilir. böreğin kızarması lezzetini artırır.
Etiketler:
börekler hamurişleri
5 Nisan 2010 Pazartesi
Havuçlu Tarçınlı Kek
HAVUÇLU TARÇINLI KEK
Namı diğer "ıssız adam keki"
Kızım geliyor bu gün ilk siparişi oldu bu kek . yapması kolay ve kabarmama gibi bir riski yok:)
Bu tarif benim eski tarfilerimden .
175 c 45 dakika
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı ince rende havuç
1 su bardağı iri parçalar halinde ceviz
1,5 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tarçın
3 su bardağı un
Malzemeler sırasıyla çırpılarak hazırlanır kalıp yağlanır unlanır. hamur kıvamlı bir hamur olur.
175 dercede yaklaşık 45 dakikada pişirilir.
Etiketler:
kekler
Bakla
Bakla, seveni de çok sevmeyeni de:) ben sevenlerdenim. özellikle turfanda iken ilk çıkınca çok güzel olur. yanında arkadaşı dereotu olmadan olmaz:)
hazırlanan unlu suyun içine ayıklanan baklalar atılır.
bir baş kurusoğan minik doğranır, önce az suyla soğanlar pişirilir.
yarım çorba kaşığı domates salçası eklenir .
baklalar de eklenir. üzerine zeytinyağı, tuz, bir tatlı kaşığı kadar un (baklanın kararmaması içindir un)
ksıkı ateşte önce hafif kavrulur, su eklenir.dereotunun yarsı kıyılır eklenir. sıcak su ile suyu bittikçe eklenir. bakla susuz ikram edilir
kalan yarım demet dereotu kıymılır, pişen baklanın üzerine konularak servisi yapılır. yanında sarımsaklı yoğurt tercihtir:)
Etiketler:
yemekler
Fındık Rüyası
Fındık Rüyası:
125 gr margarin
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ(küçük bardak)
1 ymurta sarı içine beyazı üstüne
un
kabartma tozu ,
vanilya
Klasik kulak memesi yumşaklığında hamur yoğrulur.(un ölçsüsü vermiyorum)
ceviz büyüklüğünde kopratılan parçalar önce yumurta akına sonra fındık kırıklarına bulanır.
175 c ısıtılmış fırında pişirilir.
portakal kabuğu parçalarıyla süslenir.
Etiketler:
kurabiyeler
Kremalı Mantarlı Patates
Taze patates tercih edilmelidir. Kremalı yaptığımız patatese mantar eklenince lezzeti artıyor:)
küçük boy beş altı tane patatesler soyulur minik dilmlere ayrılır. yağlanmış fırın kalıbına konur bir kutu krema eklenerek karıştırılır. az tuz ve karabiber de eklenir.
sıcak fırında 15 dakiika pişirilir.
konserve mantarlar süzülür patateslere eklenir karıştırlır.
pişmenin son on dakikasında rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
yaklaşık 40 dakikada hazırlanır. fırının ısısına bağlı kontrol edilmeli.
Etiketler:
tuzlular
3 Nisan 2010 Cumartesi
Sofralar
Bunlar masa düzeninden peçete örnekleri.
Tabak ve peçete düzenlerini her gittiğim yerde fotoğraflayıp eklemeyi seviyorum.
Bu örnekler değişik fikirler verebilir.
Tabak ve peçete düzenlerini her gittiğim yerde fotoğraflayıp eklemeyi seviyorum.
Bu örnekler değişik fikirler verebilir.
Etiketler:
sofralar ikramlar
Yoğurtlu Salata
2 adet salatalık
tavla zarı büyüklüğünde doğranır.
1 adet kabak
2 adet patates
1 adet havuç
küp şeklinde doğranır ve kızgın yağda kızartılır.
kağıt havluya alınır sebzeler.
1 küçük su bardağı mısır, kıyılmış derotu. bir diş sarımsak(ezilir)
tercihen süzme yoğurt ile tüm malzeme karıştırılır.
servis tabağına alınır. sadece yoğurtla hazırlanan hafif bir salata.
tavla zarı büyüklüğünde doğranır.
1 adet kabak
2 adet patates
1 adet havuç
küp şeklinde doğranır ve kızgın yağda kızartılır.
kağıt havluya alınır sebzeler.
1 küçük su bardağı mısır, kıyılmış derotu. bir diş sarımsak(ezilir)
tercihen süzme yoğurt ile tüm malzeme karıştırılır.
servis tabağına alınır. sadece yoğurtla hazırlanan hafif bir salata.
Etiketler:
salatalar
1 Nisan 2010 Perşembe
Kıtırlı Karamel Soslu Tatlı
Karamelli lezzetleri sevenler için nefis bir pasta diyebilirim.
Tarifi büyük kare borcama döşeme sırasına göre vericem.
1- Cam kaba bir sıra kedi dili (savyer bisküvi) dizilir
2- 1 lt süt
1 su bardağı tepeleme un
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
vanilya
Bunların hepsi karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır.
Soğuyan kremanın içine bir paket toz krem şanti eklenir çırpılır.
Savyerlerin üzerine krema dökülür.
3- 2 milföy hamuruna yumurta sarısı sürülüp fırında pişirilir.
pişen milföyler soğunca ufalanır ve kremanın üzerine serpiştirilir.
4- Bir tavaya 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker konur
karmelleşen şekerin üstüne önce 1/2 çay bardağı sıcak su eklenir.
1 kutu krema da eklenip akıcı bir karamel yapılır.
5- Dolapta dinlendirilen pasta , servis yapılırken dilimlerin üzerine karamel dökülür.
Tarifi büyük kare borcama döşeme sırasına göre vericem.
1- Cam kaba bir sıra kedi dili (savyer bisküvi) dizilir
2- 1 lt süt
1 su bardağı tepeleme un
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
vanilya
Bunların hepsi karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır.
Soğuyan kremanın içine bir paket toz krem şanti eklenir çırpılır.
Savyerlerin üzerine krema dökülür.
3- 2 milföy hamuruna yumurta sarısı sürülüp fırında pişirilir.
pişen milföyler soğunca ufalanır ve kremanın üzerine serpiştirilir.
4- Bir tavaya 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker konur
karmelleşen şekerin üstüne önce 1/2 çay bardağı sıcak su eklenir.
1 kutu krema da eklenip akıcı bir karamel yapılır.
5- Dolapta dinlendirilen pasta , servis yapılırken dilimlerin üzerine karamel dökülür.
Etiketler:
sütlü tatlılar
Mısır Ekmeği Turşu Kavurması
Mısır ekmeği yapmak çok kolaydır. önce güzel bir mısır unu bulmak gerek fırınlanmış makbulüdür derler, rengi daha sarıdır.
Mısır unu, yoğurt kaymağı varsa harika olur ılık suyla , tuz ekleyerek yoğrulur.
istenirse içine yeşil soğanda ince doğaranabilir.
bu hamur teflon tavaya incecik yayılır önce bir yüzü sonar hafif tereyağla yağlanmış tavada diğer yüzü kızartlılır. hamurun miktarına göre bir, iki veya daha çok pişirilebilir.
yanında nefis bir fasulye turşusu kavurmasıyla yenir.
Etiketler:
ekmekler
Kerkük Dolması
Dumanı üstünde sıcak, nefis bir tepsi dolusu dolma. Naciş, bu dolmayı nefis yapar. tencereye doldurur sonra yassı taşları vardır, taşları dolmaların üzerine sıralar ve güzelce pişirir.
Şimdi tarfini yazıcam. ölçüyü yapıcağınız dolma miktarına göre ayarlayınız. dolmanın özelliklerinden biride kıymanın çok az, pirinçin çok olması..
Bir baş sarımsak, 1,5 kase pirinç kulanılırsa 100 gr kıyma yeterlidir.kıyılmış maydonoz, dereotu
domates ve biber salçası , tuz, karabiber ( özel dolma baharı bu bahar kimyon, köri ,tarçın karşımı biarz köfte baharına benziyor). dolma içine sıvıyağ ekleniyor, kuru yoğruluyor.
Patlıcan , yaprak, kabak, kırmızı biber, soğan, doldurulur.
*püf noktası tencereye dizilen dolmaların üzerine limon tuzu serpilir. suyu eklenip pişen dolmalar servis tabağıan alınırken suyu varsa tencerede süzülür. ikram da dolamın kuru olması gerek. yerken ekşilik lezzeti nefis hissedilmeli.
Etiketler:
dolmalar
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)