Karemel ve krokan yapmayı çok seviyorum:) mutfak hoş kokularla doluyor.:)
Bu karameli akıcı kıvamda yaptım.
1 çay bardağı şeker
20 gr tereyağ
1 kutu 200ml krema
Şeker kuru sistemle karamel yapılır.
*(kuru sistem: tavaya şeker konur , şekerin kendi kendine erimesi beklenir su eklenmez)
tereyağ eklenir
şeker erir erimez krema eklenir karıştırlır.
ocaktan alınır.
En son ne zaman karamel yaptım hatırlamıyorum bile iyi mi? Demek çok zaman geçmiş üzerinden...
YanıtlaSilne alaka
SilEllerine sağlık. Hiç karamel yapmayı denemedim. Korkuyorum herhalde ya yapamazsan diye.
YanıtlaSilEllerine saglik, guzel bir tat olmali, denemek isterim en kisa zamanda. Harika...
YanıtlaSilSevgiler...
valla ben çok denedim bir türlü akıcılığını sürdüremedim az bidakka geçer geçmez taş kesiliyor
YanıtlaSil@adsız merhabalar size önerim tereyağ miktarını artırın ve ocak ayarınız çok açık olmammalı orta ateşi deneyin kremayı ekleyince akışkanlık olucaktır. şekeri de fazal yakmayın .kolay gelsin:)
YanıtlaSilkrema dediğiniz pasta kreması mı ne
YanıtlaSilKrema marketlerde satılan karton kutu için de satılan süt kreması.
YanıtlaSilpeki bu terayagı ne zaman karamelin içine koyuyoruz
YanıtlaSil