18 Mayıs 2012 Cuma
Ekşi Elmalı Erişte Salatası
*** Tercihen ev eriştesi kullanılır.Eğer yoksa hazır erişte kullanabilinir.
Bir kase erişte az tuzlu kaynar suda haşlanır, süzülür.
Haşlama suyuna bir tatlı kaşığı kadar sıvı yağ eklenir.
Bir kase süzme yoğurt ile erişte harmanlanır.
İstenirse dövülmüş sarımsak eklenir.
Servis tabağına alnına erişte kıymış dereoto ,taze nane, mısırla süslenir.
Dilimlenmiş ekşi elmalar salatanın kenarlarına dizilir.
Etiketler:
salatalar
Caking
20 mayıs "cakıng " günü ilan edilmiş:) Mutfak Sıraları Nilayın sayfaında okudum .Planking ( yüzüstü uzanma) owling (baykuş gibi tüneme) gibi internet akımlarından . 20 mayıs Dünya pasta ve Kek Günü ilan edilmiş:)
Kekiniz yapıp fotoğraf makinanızı alıyorsunuz, sonra dileğiniz yerde fotoğraf çekiyorsunuz.Ben yazıyı henüz okuduğum için sokaklardan çektiğim mor menekşeyi ekliyeceğim:)
Çilek süslü Karamelli Elmalı Pasta
Karamelli elmalı pastayı bu sefer çileklerle süsledim.
Görüntü ve lezzet tam puan alıyor. Sıklıkla yaptığım bu pastanın tarifini daha önce eklediğim şuradan bulabilirsiniz.
Etiketler:
pastalar
10 Mayıs 2012 Perşembe
Rembrandt ve Çağdaşları Sabancı Müzesi
"Balıkçı adam" balıklar canlı gibi duruyorlardı :))resmin en alıcı noktası balıklardı:)
*** Sabancı Müzesi Rembrandt resin sergisi fakat çıraklarının resimleri ağırlıkta. eskisleri vardı:)
Sesli rehber aygıtla gezerken bilgileniyorsunuz. Haziran da sergi son bulucak ;olanağınız varsa gidin görün derim.
Zaten Müze harkulade bahçesinde oturup nefeslenmek bile harika:)
Ben buraya özellikle yemekle ilgili resimleri ekliyeceğim Çünkü, blogum ağırlıklı yemek olunca iyi gider diye düşündüm.
"Fırıncı " kadının elindeki Hollanda'ya özgü bir çörekmiş , demire asılı olanlar da yine Hollanda'ya özgü simit miş:)
Natürmord
Beşiktaştan 25E , Emirgan Sarıyer otobüsülerinden birine binin Çınaraltı durağında inersiniz .Müze demeniz yeterli:)
Etiketler:
gezmeler tozmalar
7 Mayıs 2012 Pazartesi
Kur-abiye
Damla sakızlı kurabiye
Yoo bakmayın siz onların böyle yayılıp yan geldiklerine , onlar güzelce piştiler keyiften yayıldılar:)
Ne zamandır dolanıyor yemek bloglarında damla sakızlı muhallebili kurabiye . Ben de kurabiye tecrübelerimden kendimce tarif çıkardım ve yaptım , güzelde oldu . Çayın yanına yakışıyor. ilk gün kıtır olan kurabiyeler ikinci gün daha yumşak bir hal aldılar , bu sefere de farklı lezzet oldu.Kolay gelsin.
** 3 yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
1 paket dr.ötker damla sakızlı muhallebi toz karışım eklenecek
100 gr margarin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
3 tatlı kaşığı yoğurt
3 su bardağı un yavaş yavaş ekleniyor.
1 paket kabartma tozu
** 2-3 kurukaysı minik doğranmış
kuru üzüm, ceviz, fındık
siyah üzüm de ekledim minik doğranır çekirdekleri bu esnada çıkartılır
*** malzemeler sırasıyla yoğurma kabaına eklenir ve yoğurulur.
El sıvı yağa batırılarak parçalar kopartılır yağlı kağaıt serilmiş tepsiye dizilir
180 c de sıcak fırında pişirilir.
Yoo bakmayın siz onların böyle yayılıp yan geldiklerine , onlar güzelce piştiler keyiften yayıldılar:)
Ne zamandır dolanıyor yemek bloglarında damla sakızlı muhallebili kurabiye . Ben de kurabiye tecrübelerimden kendimce tarif çıkardım ve yaptım , güzelde oldu . Çayın yanına yakışıyor. ilk gün kıtır olan kurabiyeler ikinci gün daha yumşak bir hal aldılar , bu sefere de farklı lezzet oldu.Kolay gelsin.
** 3 yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
1 paket dr.ötker damla sakızlı muhallebi toz karışım eklenecek
100 gr margarin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
3 tatlı kaşığı yoğurt
3 su bardağı un yavaş yavaş ekleniyor.
1 paket kabartma tozu
** 2-3 kurukaysı minik doğranmış
kuru üzüm, ceviz, fındık
siyah üzüm de ekledim minik doğranır çekirdekleri bu esnada çıkartılır
*** malzemeler sırasıyla yoğurma kabaına eklenir ve yoğurulur.
El sıvı yağa batırılarak parçalar kopartılır yağlı kağaıt serilmiş tepsiye dizilir
180 c de sıcak fırında pişirilir.
Etiketler:
kurabiyeler
2 Mayıs 2012 Çarşamba
Cedar peynirli sandeviç omlet
* Kızımın , kendi usulunce yaptığı omlet.
3 adet yumurta
bir parça ovanmış yağlı beyaz peynir
üç dilim ınce doğranmış salam
*Yağlamış tavaya hafif çırpılmış malzemeler dökülür.
Önce bir yüzü pişirilip çevrilir.
Çevrilen omletin üzerine 3-4 adet cedar peynir konur ve omletin yarısından diğer taraf kapatılır .Peynirler arada kalır.
1-2 dakıka sonra ocaktan alınıp servis yapılır.
Etiketler:
kahvaltılıklar
Çipura
Balığın her türlü pişme şekliyle severim. Fakat en çok sevdiğim tava ve ızgaradır.
Çipuraları önce una buladım sırtına da bır çentik attım kızgın yağada önce bir tarafını daha sonrada diğer tarafını kızartım.
Roka ve yeşil salata eşlik ettiler.
* Balık kızartırken fazla çevrilmez önce bir yüz sonra diğer yüz kızartılır.
Etiketler:
balık
Yeşil Biber Köz salata
Carlıston yeşil biberler önce yıkanır. Ocak üstünde közlenir.
Kabukları soyulur. Tabağa alınan biberler sos dökülür.
*Sızma zeytinyağı, sirke, isteğe göre bir diş sarımsak, tuz, limon.
Kahvaltıda (sarımsaksız ) güzel bir seçenek.
Etiketler:
Meze ve ara sıcaklar
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)