1 Aralık 2011 Perşembe

Karamelli Elmalı Pasta




Kabukları soyulan elmalar, dilimlenir.
Tarçın ve toz şekerle tavada biraz pişirilir.
Yağlanmış unlanmış kelepçeli kalıba elmalar dizilir. Fındık serpilir.Bütün fındıklar da aralara serpiştirilir.







MALZEMELER:

* 2 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı tarçın
*  1 su bardağı toz şeker
* 1/2 çay kaşığı yenibahar
* 1 çay bardağı çekilmiş ceviz , fındık
*125 gr eritilmiş  becel ( yada tereyağı)
* 3 adet yumurta
* 100 ml krema

YAPILIŞI:

* Kuru malzemeler elenerek kaseye alınır.
*Eritilmiş soğutulmuş yağ ve krema eklenir mikserle çırpılır.
* 3  adet yumurta eklenir.

* hazırlanan hamur, kelepçeli kek kalıbına sıralanmış elmaların üzerine  kaşıkla yayılır.
*Hamur kek hamuru ile yumşak kurabiye hamuru kıvamında olur. Kaşık yardımıyla eşit şekilde pişirilir.
* 170 c  yaklaşış 30- 35 dak

KARAMEL:

*  1/2 su bardağı şeker küçük bir tavaya dökülür.
* Kuru sistemle şeker eritilir.
*  Şeker erir erimez hemen 25 gr kadar tereyağ eklenir.
*  Hamurda kullandığımız kremanın kalanıda karamelle eklenip ocak kapatılır.

* Pişen Elmalı ılındıktan sonra ters çevrilir.
* Elmaların üstüne karamel kaşıkla dökülür.

5 yorum:

  1. nefis bir pasta olmuş canım.hemde elmalı.harika.ellerine sağlık canım.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Bu elmalı tatları seviyorum :) Ellerinize sağlık:D

    YanıtlaSil
  3. ben bu keki çok severim ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil