1 Aralık 2011 Perşembe
Karamelli Elmalı Pasta
Kabukları soyulan elmalar, dilimlenir.
Tarçın ve toz şekerle tavada biraz pişirilir.
Yağlanmış unlanmış kelepçeli kalıba elmalar dizilir. Fındık serpilir.Bütün fındıklar da aralara serpiştirilir.
MALZEMELER:
* 2 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 su bardağı toz şeker
* 1/2 çay kaşığı yenibahar
* 1 çay bardağı çekilmiş ceviz , fındık
*125 gr eritilmiş becel ( yada tereyağı)
* 3 adet yumurta
* 100 ml krema
YAPILIŞI:
* Kuru malzemeler elenerek kaseye alınır.
*Eritilmiş soğutulmuş yağ ve krema eklenir mikserle çırpılır.
* 3 adet yumurta eklenir.
* hazırlanan hamur, kelepçeli kek kalıbına sıralanmış elmaların üzerine kaşıkla yayılır.
*Hamur kek hamuru ile yumşak kurabiye hamuru kıvamında olur. Kaşık yardımıyla eşit şekilde pişirilir.
* 170 c yaklaşış 30- 35 dak
KARAMEL:
* 1/2 su bardağı şeker küçük bir tavaya dökülür.
* Kuru sistemle şeker eritilir.
* Şeker erir erimez hemen 25 gr kadar tereyağ eklenir.
* Hamurda kullandığımız kremanın kalanıda karamelle eklenip ocak kapatılır.
* Pişen Elmalı ılındıktan sonra ters çevrilir.
* Elmaların üstüne karamel kaşıkla dökülür.
Etiketler:
pastalar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hastasiyim !!!!!!!
YanıtlaSil:-)))))))
nefis bir pasta olmuş canım.hemde elmalı.harika.ellerine sağlık canım.öpüyorum.
YanıtlaSilBen buna bittim !!!!
YanıtlaSilBu elmalı tatları seviyorum :) Ellerinize sağlık:D
YanıtlaSilben bu keki çok severim ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSil