9 Aralık 2011 Cuma
Karamel Musslu Prenses
Bütün gün dinlendi buzdolabında. Bu kadar dinlenme yeter:)
Muhallebisi = Prenses
Prenses = iyice çırpılmış hatta içine krem şanti eklenerek çırpılmış krema.
* 4 su bardağı süt
* 1 yumurta sarısı
*1 su bardağı şeker
* 3 çorba kaşığı nişasta
* 4 çorba kaşığı un
*1 paket vanilya
* 50 gr yağ ( çırpılılırken istenirse eklenebilir.)
* Süt hariç malzemeler bir tencereye alınır.
* Mikserle çırpılırken sütte yavaş eklenir.
* Ocağa alınan tencere sürekli karıştırarak bazende mikserle çırpılarak pişirilir.
* Pişen muhallebi mikserle yağda eklenerek 5 dakika kadar çırpılır.
* Su ile ıslatılmış borcama dökülür.
MUSS
*Karamelli muss yapımı zahmetlice diyebilirim. Çikolatalı mussu kolaylıkla yaparken karamelli de "acaba olmadı mı ?kremayı mı kestim, eyvah tutmuyor " gibi soruları kendinize sorarken bulabilirsiniz, benim yaptığım gibi.
Ben yeni tarifler denerken, bildiklerimi de yaparken , tarif defterlerime bakarım öte yandan da kafamda yarattığım bişeyler eklerim, Aslında tariflerle oynamak eğlenceli oluyor. Oynarken bozulan, olmayan yanlış pişen eksik olanlar da oluyor , bunada mutfak tecrübesi deniyor:)))
Bu kadar sohbetten sonra geçelim muss tarifine. Daha öncede muss lu pasta tarfileri vermiştim.
* 1/2 su bardağı toz şeker
* Bir tavaya alınır kuru yöntemle karamelize edilir.
* 1 tatlı kaşığı tereyağ eklenir
* 1 çorba kaşığı krema eklenir ocağın altı kapatılır.
*200 ml krema bir çırpma kabına alınır. (karamelle bu kutudan bir çorba kaşığı krema eklenir)
* Mikserler çırpılır.
* Koyulaşmaya başlayan kremaya kaşık kaşık karamela eklenir.
*Buzdolabında 5-10 dak bekletilen muss prensesin üstüne dökülür.
*Buzdolabında 3-4 saat dinlendirilir.
Etiketler:
sütlü tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
bekliyorum:) :)kizhatce
YanıtlaSilAFIYET OLSUN COK GUZEL OLMUS
YanıtlaSilTADI SAHANE OLMALI
SEVGILER
Karemelli tatlara bayılırım.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilkaramelli herşeyi severim birgün deneyeceğim ellerinize sağlık..
YanıtlaSilNefisss görünüyor nefisss..
YanıtlaSilElleirne sağlık canım
Sevgiler.