26 Aralık 2011 Pazartesi

Rafadan Yumurta Pişirme




 Yumurtayı konserve kutusunda pişirme yeni bir keşif gibi internette geziniyor:) Benim annemden gördüğüm kızımın da benden gördüğü en pratik yöntem olan konserve kutusudur.

Yumurtayı katı, kayısı, rafadan(Rafadan=alakok ikiside aynı anlama gelir).  Pişirme yöntemlerinden en kolayı tabii ki katı olanıdır. Zaten zor olan rafadandır.

Bir tane konserve kutusunu sadece yumurta haşlamak için ayrıcaksınız,  eskiyince yenisiyle değiştiriceksiniz:)

**Yumurta pişirme kutusuna ( konserve tenekesinin , kibar hali olsun istedim:)) yumurtalar yavaşça yerleştirilir,  üzerine çıkıcak kadar su eklenir.
*Yumurtaların , buzdolabından önceden çıkmış olması çatlamasını önler.
*Su fokur fokur kaynayınca saate  bakalım. tam olarak 2 dakika 45 saniye
* 3 dakika yaptıysanız kayısı olabilir. hemen sudan çıkarıcaksınız.
*Yumurtalar L büyük boysa 3 dakika olabilir.
*Tuz ve karabiber ekilerek afiyetle yenir.

1 yorum:

  1. =) babannemde görmüştüm bende konserve kutusunda pişirildiğini ne demişler mutfakta çareler tükenmez =)

    YanıtlaSil