26 Aralık 2011 Pazartesi
Rafadan Yumurta Pişirme
Yumurtayı konserve kutusunda pişirme yeni bir keşif gibi internette geziniyor:) Benim annemden gördüğüm kızımın da benden gördüğü en pratik yöntem olan konserve kutusudur.
Yumurtayı katı, kayısı, rafadan(Rafadan=alakok ikiside aynı anlama gelir). Pişirme yöntemlerinden en kolayı tabii ki katı olanıdır. Zaten zor olan rafadandır.
Bir tane konserve kutusunu sadece yumurta haşlamak için ayrıcaksınız, eskiyince yenisiyle değiştiriceksiniz:)
**Yumurta pişirme kutusuna ( konserve tenekesinin , kibar hali olsun istedim:)) yumurtalar yavaşça yerleştirilir, üzerine çıkıcak kadar su eklenir.
*Yumurtaların , buzdolabından önceden çıkmış olması çatlamasını önler.
*Su fokur fokur kaynayınca saate bakalım. tam olarak 2 dakika 45 saniye
* 3 dakika yaptıysanız kayısı olabilir. hemen sudan çıkarıcaksınız.
*Yumurtalar L büyük boysa 3 dakika olabilir.
*Tuz ve karabiber ekilerek afiyetle yenir.
Etiketler:
Püf
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
=) babannemde görmüştüm bende konserve kutusunda pişirildiğini ne demişler mutfakta çareler tükenmez =)
YanıtlaSil