Vişneli Cheesecake
Sos için
250 gr vişne
1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Taban İçin
1,5 paket Burçak bisküvi veya yulaflı diyet bisküvi (210gr bir paket 140 gr)
2 yemek kaşığı tereyağ
Cheese
600 gr labne
1 paket süt kreması ( 200 ml )
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un vanilya
Yapılışı
Yağlı kağıt serilen kelepçeli kalıba
Rondodan geçirilen yada el ile iyice ufalanıp tereyağ ile yoğurulan bisküviler sıkıca yerleştiripip buzdolabına kakdırılır
Labne toz şeker 1-2 dakika çırpılır krema eklenir
1 dak daha çırpılır
Vanilya un nişasta eklenir
Karışım kalıpda ki bisküvilerin üzerine dökülür
Kelepçeli kalıp folya ile sarılır
Öncedn ısıtılmış fırının alt raflarına doğru yerleştirilir
Isıya dayanıklı bir kapla suda fırına konur
Yalaşık 45- 50 dak pişen kekin ortasını. Hafif orta kısmı salanıcak
Fırın kapatılır soğumya bırakılır fırın kapağı aralık bıraklırır
Ilınmış soğumuş cake üstüne vişne pişrilen sos dökülür
4-5 en az dolapda bekletilmelidir bir gece beklerse daha da iyi sonuç alınır
Kelepçeli kalıp servis öncesi çıkartılır