Leopard Bread
11x20 cm
Kalıp dikdörtgen
375 gr un flowers
1 indisand maya. Yeast
35 gr şeker sugar
1/2 tatlı kaşığı tuz tsp salt
250 gr süt milk
20 gr tereyağ butter
20 gr kakao cocoa
40 gr bitter dark çikolata
Hamur ılık sütle yoğurulur
Mayalanması için ılık yerde 20-30 dak bekletilir
Üçe bölünür
1. Parça beyaz
2 parça sütlü kahve için kakao eklenerek yoğurulur
3 parça bitter çikolata renginde 40 gr çikolata 3-4 yemek kaşığı sıcak sütte eritilir hamur kakao ekleyerek yoğurulur
Önce beyaz hamur sonra sütlü kahverengi gamur açılır koyu reng rulo yapılır sarılır
Her renkten 7 parça beze yapılır
7x 3
Kalıbın dibine yağlı kağıt serilir
Kalıba yerleşen hamur
Fırında 60 c de ikinci mayalanma yaptırılır
180 c pişirilir
Herkes kendi fırınını iyi bilir
Tarif nasilemaklover.blogspot.com
Tahin pekmezle çok güzel oluyor bu şık ekmek