Mayalı Sandöviç Ekmekler nasıl yapılır?
Yiyenler benim yaptığıma inanamadılar
Arasına peynir domates biber koyarak yanında çayı da demledin mi harika bir lezzet oluyor
Malzemeler
1 kg un
80 gr yaş maya
30 gr tuz
25 gr şeker
50 ml sıvıyağ
2 yumurta
500 ml ılık süt
Yoğurabileceğiniz büyük bir kap alın
Hamurun homojen olması için sabırla yoğurmak gerek
1 su bardağı sütün içinde maya eritilir diğer malzelerle karıştırıp yoğurulur
Ön maya için 20 dakika bekletilir
Hamurun bulunduğu kap sarılıp ılık bir yerde bekletilir
Hamurdan tezgaha alınır ve tekrar yoğurulur ve gazı çıkartılır
İsterseniz benim gibi üç boyutta yapabilirsiniz hamurger ekmeği bir küçük boy ve bir minik boy bezeler yapılır tepsiye dizilir
Tepsi mayasında on dak bekletilir
1 yumurta sarısı bi tatlı kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı pekmezle sos yapılır
Bezelerin üstüne sürülür sussam çörekotu serpilir
180 C de pişirilir
Herkes kendi fırınını iyi bilir
Üsteki sos şekerli olduğu için hemen yanma riski vardır dikkat etmek gerek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder