Tarifi İG den Dilek den aldım
Malzemeler
250 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
1 su bardağı hindistancevizi
1 paket kabartma tozu
1 pakey vanilya
1 çay bardağı şeker( ben şekeri az kullanıyorum siz damak zevkinize göre ayrlayabilirsiniz)
Alabildiği kadar un ele yapışmayan, parmak bastırınca içine çöken bir hamur elde edilene kadar un eklenir
1 yumurta akı
2 çaybardağı hindistancevizi
Ayrıca bulamak için susam çekilmil fındıkda kullanılabilir
Hamur pürüzsüz hale gelene kadar yoğurulur malzemeler oda ısısında olmalıdır
Cevizden az büyük yuvarlanan hamur önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulanır
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir
180 c hafif pembeleşinceye kadar pişirilir
Tam mevsimi şimdi Mayıs leylaklarını ekleyim