"Ekmekleri nasıl değerlendirim " diye düşünüyorsanız buyrun sabah çayın yanında yapımı kolay ekmek böreği dedim ismine :)
Geçenler de Arda Türkmenoğlu bayat ekmekleri değerlendirmişti progarmın da ondan esinlendim.
2 yumurta
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
Bütün malzemeler çırpılır
Küçük kare borcam fırın kabı
Tereyağ ile yaplanır
12 dilim ekmek
Ekmek dilimleri büyüklü küçüklü olabilir iki sıra döşeniyor ekmek dilimleri ayarlanmalı
Dilimlenmiş kaşar , peynir her çeşit
Sucuk, salam hangisi varsa
Domates, biber benim derindondurucuda yazdan kalma vardı
Kekik, pul biber , çörek otu, susam
Ekmekler sıvı çırpılmış malzemenin içine ön arka batırılır bir sıra dizilir
Ara malzemeler sucuk, peynir, salam, domates dizilir
İkinci sıra yine ekmekler. Sıvı malzemeye batırılır ikinci sıraya dizilir
En üste minik tereyağ parçaları peynir domates sucuk parçaları serpiştirilir
Kekik sususam çörek otu pul biber serpilir
Kalan sıvı malzeme üstüne gezdirilir
180 c sıcak fırına verilir önce alt rafa daha sonra üst rafa yakın pişirilir